Dvůr Králové nad Labem: Krajský soud rozhodl ve sporech o výši ceny za čištění vody v letech 2005–2013

26.01.2019 6:32

V pátek 25. ledna dopoledne Krajský soud v Hradci Králové vyhlásil rozhodnutí ve sporech o výši ceny za čistění odpadních vod v obdobích 2005–2006 a 2007–2013, které vede město Dvůr Králové nad Labem se společností Evorado Import, a. s.

Dvůr Králové nad Labem: Krajský soud rozhodl ve sporech o výši ceny za čištění vody v letech 2005–2013
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Společnost ve Dvoře Králové nad Labem vlastní čistírnu odpadních vod a po městě požadovala doplatit miliony korun jako rozdíl mezi cenou, kterou za čištění odpadních vod město v příslušných letech platilo, a cenou, kterou společnost požadovala.

Krajský soud nejprve konstatoval, že za roky 2005–2006 vrátí společnost Evorado Import, a. s., městu Dvůr Králové nad Labem cca 10 mil. Kč, které jsou přeplatkem provedených plateb za čištění odpadních vod. Naopak za roky 2007–2013 doplatí město společnosti za čištění odpadních vod cca 17,3 mil. Kč. V součtu tedy město musí protistraně uhradit cca 7,3 mil. Kč.

„Jsme především rádi, že celá kauza, která se táhne již řadu let, snad konečně dospěla ke svému konci. Rozhodnutí soudu respektujeme, v první řadě však počkáme, až obdržíme písemnou podobu rozsudku a budeme mít možnost ho prostudovat. Je třeba se také domluvit na krocích, které nyní budou z naší strany následovat,“ uvedl k rozhodnutí krajského soudu starosta města Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…