Dvůr Králové nad Labem: Město letos vydá na rekonstrukci chodníků a komunikací opět miliony korun

03.02.2019 9:39

Město Dvůr Králové nad Labem bude i v roce 2019 pokračovat v rekonstrukcích a opravách místních komunikací a chodníků.

Dvůr Králové nad Labem: Město letos vydá na rekonstrukci chodníků a komunikací opět miliony korun
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Nejnákladnějším projektem letošního roku bude v této oblasti zejména rozsáhlá rekonstrukce Čelakovského ulice včetně vodovodní a kanalizační sítě. Na tuto akci máme v rozpočtu vyčleněno 19 mil. Kč. Z nákladnějších stavebních akcí je dále plánována ještě rekonstrukce komunikace a chodníku v ulici Pod Safari za 5,2 mil. Kč,“ říká starosta Jan Jarolím.

Jakmile to umožní klimatické podmínky, pokračovat by měly také II. etapa rekonstrukce chodníku v Dukelské ulici a II. etapa rekonstrukce chodníku a vytvoření parkovacích míst v Preslově ulici. Na akce, které jsou v součtu za více než 4 mil. Kč, získalo město Dvůr Králové nad Labem prostřednictvím MAS Královédvorsko bezmála dvoumilionovou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Zahájeny by měly být ještě přípravné práce na rekonstrukci komunikace při MŠ Lipnice.

V plánu je také realizace křižovatky ulic Nedbalova a Vrchlického (pod nemocnicí) včetně přeložek a rekonstrukcí sítí technické infrastruktury. „Letos máme jedinečnou příležitost tuto dlouho plánovanou stavební akci uskutečnit. Dosud nemohla být realizována, protože přes zmíněnou křižovatku v posledních letech vždy vedla objízdná trasa nařízená kvůli rekonstrukcím krajských komunikací ve městě. A očekáváme, že stejná situace nastane vzhledem k plánovaným rekonstrukcím i v dalších letech,“ vysvětluje Jan Jarolím. Královéhradecký kraj totiž bude v opravách svých silnic ve Dvoře Králové nad Labem pokračovat. Ve spolupráci s městem plánuje II. etapu rekonstrukce Heydukovy ulice, která by měla být realizována v roce 2020.

Pracovníci odboru rozvoje, investic a správy majetku budou v roce 2019 také pracovat na projektové přípravě dalších akcí, kterými jsou: chodníky Žireč, výstavba chodníku Dvůr – Na Borkách – Žireč, chodník Nová Tyršova, rekonstrukce Staškovy ulice, rekonstrukce komunikace ulice Vrchlického – nemocnice, chodník Verdek (intravilán), rekonstrukce ulic Slunečná, Okružní, Na Výsluní, Na Vyhlídce, oprava mostu v parku Schulzovy sady, prodloužení chodníku u vlečky v Alešově ulici, rekonstrukce chodníku a komunikace v ulici K. Světlé. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…