Dvůr Králové nad Labem: Nový autobus městské hromadné dopravy pojme sedmdesát cestujících

09.03.2021 6:32

Od úterý 2. března 2021 mohou Královédvoráci v ulicích svého města potkávat již druhý autobus městské hromadné dopravy, který zdobí výrazný polep s motivy dominant a zajímavostí Dvora Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Nový autobus městské hromadné dopravy pojme sedmdesát cestujících
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Autobus provozuje společnost KAD, spol. s r. o., Vrchlabí, jedná o nový stroj Iveco Crossway s kapacitou pro maximálně 70 cestujících (34 míst k sezení).  Ve výbavě nechybí rampa pro vozíčkáře, vizuální a akustický informační systém pro signalizaci zastávek, USB zásuvky pro možnost dobíjení mobilních zařízení či bezplatné wi-fi připojení. Ke komfortu pro cestující v případě výkyvů počasí přispěje také systém nezávislého topení a klimatizace.

Autorem grafického návrhu výrazného polepu, který je inspirován vizuálem turistického portálu města, je stejně jako v případě menšího autobusu královédvorský výtvarník Jiří Holan, jeho realizaci zajistila firma Spyron.

Tento vůz tak před letní sezonou doplnil menší autobus pro 38 cestujících od stejného výrobce, který je v provozu od začátku ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…