Dvůr Králové nad Labem: Občané se seznámili se studií revitalizace Braunova Betlému

26.03.2018 21:22

V sále Špýcharu Městského muzea ve Dvoře Králové nad Labem se uskutečnila veřejná prezentace záměru revitalizace areálu Braunova Betléma u Dvora Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Občané se seznámili se studií revitalizace Braunova Betlému
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Během akce, kterou organizovala Revitalizace Kuks, o. p. s., ve spolupráci s městem Dvůr Králové nad Labem, představil Ing. Radek Pavlačka z architektonického studia Zahrada Olomouc studii, která zahrnuje vytvoření nového vycházkového okruhu, ochranu soch i výstavbu nového vstupního objektu s infocentrem včetně opravy parkoviště. 

Na úvod prezentace představila místostarostka města Alexandra Jiřičková a ředitel Revitalizace Kuks, o. p. s., Martin Puš důvody pro vznik této studie a oba kvitovali fakt, že po mnoha letech snah o záchranu této unikátní památky se na společném postupu shodli signatáři Memoranda o obnově Braunova Betléma, jehož podpis se uskutečnil rovněž v pátek 23. března dopoledne na Hospitalu Kuks.

„Cílem studie je zachovat atmosféru lesního zátiší a změnit areál ve vycházkové území. Navrhujeme u soch zcela vyloučit provoz těžké techniky a těžbu dřeva, která by na vnímání místa měla katastrofický dopad. Počítáme i s ochranou proti vlhkosti, která památku ničí,” shrnul architekt Radek Pavlačka z architektonického studia Zahrada Olomouc názory urbanistů, dendrologů, restaurátorů, sochařů, zástupců kraje, obcí a zájmových sdružení, kteří se po desítkách let shodli na budoucí podobě Braunova Betléma.

Po skončení videoprezentace studie došlo také na diskuzi a nejrůznější otázky z řad návštěvníků, kterých dorazily na tři desítky. Na dotazy kromě autora studie odpovídali také zástupci Revitalizace Kuks a města Dvora Králové nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…