Dvůr Králové nad Labem: Po rekonstrukci chodníku bude v Nedbalově ulici i nové místo pro přecházení a autobusová zastávka

23.04.2020 8:36

Do Nedbalovy ulice se vrátí stavbaři. Po rekonstrukci křižovatky, která proběhla v loňském roce, přijde totiž na řadu rekonstrukce chodníku.

Dvůr Králové nad Labem: Po rekonstrukci chodníku bude v Nedbalově ulici i nové místo pro přecházení a autobusová zastávka
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Pracovníci královédvorské stavební firmy Pavel Bořek, která vyhrála veřejnou zakázku, zde vybudují nový chodník propojující most přes Hartský potok se stávajícím chodníkem na druhé straně, dále předláždí chodník až k pracovišti STK, vznikne tím nové místo pro přecházení, jež bude nasvětleno, a také nová autobusová zastávka.

Stavba bude realizována za provozu. Pro zajištění bezpečného průchodu budou práce prováděny po úsecích, pro pěší bude vytvořen koridor vymezený dopravním značením. Stávající autobusová zastávka Nedbalova zůstane během stavebních prací bez omezení. „Protože se bude pracovat za provozu, chtěl bych požádat občany, aby byli při průchodu vymezeným koridorem skutečně obezřetní, a řidiče, aby respektovali omezení a dodržovali sníženou rychlost,“ uvedl královédvorský místostarosta Jan Helbich.

Město Dvůr Králové nad Labem za stavební práce, které jsou naplánovány od konce dubna do konce července, zaplatí ze svého rozpočtu 2,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…