Dvůr Králové nad Labem: Úsekové měření rychlosti pokračuje

15.06.2019 9:37

Město Dvůr Králové nad Labem uzavřelo se společností Gemos Dopravní systémy, a. s., smlouvu na nájem kamerového systému pro měření úsekové rychlosti.

Dvůr Králové nad Labem: Úsekové měření rychlosti pokračuje
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Úsekové měření rychlosti bude v nadcházejícím období realizováno na 6 místech ve 12 úsecích: ve Dvoře Králové nad Labem, v Kocbeřích, v Choustníkově Hradišti, ve Vlčkovicích v Podkrkonoší, v Nemojově a ve Zdobíně.

Nová smlouva je uzavřena na 6 let, společnost, která byla vybrána na základě veřejné zakázky, má na přípravu a instalaci vlastního měření maximálně půl roku, některé úseky jsou již v provozu. Měření rychlosti provozuje Městská policie Dvůr Králové nad Labem, která údaje dále zpracovává.

Důvodem instalace kamer úsekového měření rychlosti je především zvýšení bezpečnosti silničního provozu v rizikových úsecích na komunikacích I. a II. třídy. Vybrané úseky byly vytipovány ve spolupráci s příslušnými obcemi, které spadají do správního obvodu Dvůr Králové nad Labem, s umístěním kamerových systému souhlasila dopravní policie, která vybrané úseky schválila.

Statistiky úsekového měření rychlosti z předchozích let potvrzují zklidnění dopravy, kterého se podařilo dosáhnout zejména na silnici I/37 v Choustníkově Hradišti a v Kocbeřích, ale i na dalších měřených místech. Důkazem je pokles počtu zaznamenaných přestupků za dobu provozu měřičů. Zatímco v počátcích měření v roce 2014 bylo zaznamenáno až 6 000 přestupků měsíčně, nyní se jedná okolo 1 500 přestupků měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…