Dvůr Králové nad Labem rozdělí na sport a tělovýchovu 7 mil. Kč

22.12.2022 6:27 | Tisková zpráva

Město Dvůr Králové nad Labem podpoří v roce 2023 sport a tělovýchovu částkou 7 mil. Kč. Rada města vyhlásila příslušný dotační program, žádosti bude možné podávat od 19. ledna do 6. února 2023 do 15:00 hod. „Město Dvůr Králové nad Labem vyhlašuje dotační programy na podporu sportovní, kulturní nebo sociální oblasti a na veřejně prospěšné aktivity každoročně. Jsme si vědomi toho, že tato podpora může být pro některé organizace a spolky stěžejní,“ říká starosta Jan Jarolím.

Dvůr Králové nad Labem rozdělí na sport a tělovýchovu 7 mil. Kč
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Vypsány jsou tři oblasti podpory:

A – dlouhodobá činnost sportovních oddílů na území města: podpora se poskytuje např. na pokrytí části nákladů spojených s úhradou nájemného, energií, cestovní příkazy, startovné, rozhodčí, zdravotní zajištění zápasů, sportovní vybavení neinvestiční povahy.

B – pořádání sportovních akcí ve Dvoře Králové nad Labem: hradit lze např. nájemné, rozhodčí, propagace, věcné ceny pro účastníky. Upozorňujeme, že každý sportovní oddíl, případně pořadatel, může podat jen jednu žádost. Pokud v daném roce organizuje více sportovních akcí/sérii turnajů, doplní do žádosti přílohu s rozpočtem na každou akci zvlášť a na formulář žádosti vypíše souhrnný rozpočet. Jeden sportovní oddíl (druh sportu) může získat max. 50 tisíc Kč bez ohledu na počet pořádaných akcí.

C – podpora sportovců – jednotlivců (fyzické osoby): na jejich sportovní přípravu a reprezentaci města.

Termín podávání žádostí: 19. ledna – 6. února 2023 do 15:00 hod.

 „Celkem mezi žadatele rozdělíme 7 mil. Kč, které máme připravené v rozpočtu města na rok 2023. Z této částky je na podporu pořádání sportovních akcí ve městě určeno 250 tisíc Kč a na podporu sportovců – jednotlivců 100 tisíc Kč,“ upřesňuje starosta Jan Jarolím. Výše dotace na pořádání sportovních akcí a pro jednotlivce je stanovená minimálně 3 tisíce Kč a maximálně 50 tisíc Kč, maximální výše podílu dotace města na celkových výdajích žadatele činí 75 %. 

Příjemcem dotace může být právnická osoba, která provádí na území města pravidelnou sportovní činnost či ve městě pořádá jednorázovou akci, nebo fyzická osoba, která se aktivně věnuje konkrétnímu sportu. „V případě, že by byly některé žádosti vyřazeny, budeme o tom žadatele informovat a zároveň jim sdělíme, jak mohou dál postupovat,“ podotýká starosta Jan Jarolím. Na dotaci není právní nárok.

Žádosti musejí být podány na předepsaném formuláři s povinnými přílohami buď poštou, nebo osobně ve stanoveném termínu (na podatelnu městského úřadu nejpozději do 6. února 2023 do 15:00 hod.). Zároveň musí být originál žádosti naskenován včetně podpisu oprávněné osoby a zaslán na e-mailovou adresu dotacemesta@mudk.cz. Žádosti je možné podat také prostřednictvím datové schránky, žádost však musí být elektronicky podepsána kvalifikovaným certifikátem statutárního orgánu žadatele. 

Vyhlášené dotační programy jsou zveřejněny po dobu 30 dnů před termínem pro podávání žádostí. Pak následuje lhůta pro samotné podání žádosti. Využijte tedy tento čas pro konzultaci na odboru školství, kultury a sociálních věcí (náměstí T. G. Masaryka 38, kancelář č. 300a, resp. 314), kde vám poradí, jak s žádostí naložit. 

Zatímco dotace do 50 tisíc Kč budou schvalovány v radě města, žádosti o podporu nad 50 tisíc budou projednány na zastupitelstvu.

Kompletní vyhlášení dotačních programů včetně formulářů najdete na webových stránkách města v sekci Rozvoj/Granty a dotace/Dotace z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…