Francouzskou kulturu i jídla představí festival Bonjour Plzeň

03.11.2018 15:53

Již 26. ročník festivalu francouzské kultury Bonjour Plzeň nabídne kulturu i tradiční francouzské pokrmy. Letos se koná od 2. do 18. listopadu nejen v prostorách Alliance Française de Plzeň, která je pořadatelem celého festivalu, ale také v prostorách místních kulturních aktérů, jež se podílejí na kulturním programu.

Francouzskou kulturu i jídla představí festival Bonjour Plzeň
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Bonjour Plzeň nabídne akce pro malé i velké diváky v Moving Station, ve Fresh Air Gallery, v Galerii Evropského domu, v DEPO2015 či v Le Frenchie Café. Do programu se také zapojila 10. školní jídelna v Plzni, která společně s Alliance Française připravila odpolední kurz s francouzskými kuchaři pro kuchaře a kuchařky ze školních jídelen ve středu 7. listopadu.

„Kromě tradičních ukázek francouzské kultury a gastronomie jsme pro Plzeňáky připravili místní premiéru představení nového cirkusu Mezi řečí, kterou představí Compagnie des Pieds Perchés,“ pozval veřejnost Rémy Fournier, ředitel Alliance Française. Představení nového cirkusu připravila francouzská aliance ve spolupráci s Moving Station, kde se uskuteční ve čtvrtek 6. listopadu od 20 hodin.

Do Bonjour Plzeň se zapojí také partnerská a spřátelená města – z Francie Limoges a Mâcon, z Belgie Liege. Z Mâcon přicestuje umělec Grégory Pouillata, jenž v sobotu 3. listopadu ve Fresh Air Gallery bude malovat své obrazy. Animační dílnu pro děti povede Zoé Borbé z Liege. Kuchaři z Limoges již tradičně představí francouzskou gastronomii na kuchařském kurzu konaném v úterý 6. listopadu přímo ve francouzské alianci na náměstí Republiky 12.

To nebude jediná příležitost ochutnat francouzské delikatesy, ty budou k dostání také na francouzském trhu v sobotu 3. listopadu v Moving Station, na francouzské snídani v pátek 9. listopadu od 9 a 10:30 hodin v Alliance Française nebo na témže místě při ochutnávce vín a sýrů v sobotu 15. listopadu.

Francouzský buldoček Emmanuel

Festival myslí i na malé diváky, během francouzského trhu v Moving station i ve francouzské alianci si mohou užít Chvilku s pohádkou, kouzelnické představení a animační dílnu pro děti od 6 let.

Letošní Bonjour Plzeň je propojen i se dvěma plzeňskými festivaly: Design Week v DEPO2015, kde vystoupí francouzská skupina L’Âge d’Or (středa 14. listopadu od 20 hodin) a festivalem Animánie, během něhož se uskuteční animační dílna.

Tváří 26. ročníku Bonjour Plzeň se poprvé stal francouzský buldoček Emmanuel. Buldočka mohou zájemci najít na programu festivalu, na plackách a látkových taškách, a to vše v tradičních barvách Bonjour Plzeň: červená, modrá, bílá.

Kompletní program naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…