Frenštát pod Radhoštěm: Astra má novou polytechnickou učebnu

20.12.2018 6:32

Po necelých třech měsících intenzivních prací má Astra, centrum volného času ve Frenštátě pod Radhoštěm k dispozici novou polytechnickou učebnu.

Frenštát pod Radhoštěm: Astra má novou polytechnickou učebnu
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Od začátku února pak bude učebna sloužit návštěvníkům Astry k rozvíjení jejich odborných technických znalostí a dovedností. Náklady na vybudování učebny dosáhly výše 1,88 milionu korun, přičemž téměř 1,66 milionu korun pokryla dotace z Evropské unie.

„Návštěvníci učeben budou moci využívat 21 nových pracovních stolů a další čtyři pracovní stoly s hoblicí, dvě interaktivní tabule a různé další náčiní,“ uvedl Jiří Skála z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Polytechnická učebna je rozdělena na dvě části, na místnost pro hrubou mechaniku a místnost pro jemnou mechaniku. Zároveň byly vybudovány nové šatny a sociální zařízení. Projekt realizovala firma EB – stavební společnost s.r.o. z Frenštátu pod Radhoštěm. „Projekt polytechnické učebny spočíval ve vybudování učeben ke zvýšení znalosti a dovednosti návštěvníků centra volného času ve vazbě na jejich budoucí uplatnění na trhu práce,“ doplnil Jiří Skála.

Prohlídka nové polytechnické učebny se za přítomnosti členů vedení města, radních, pracovníků městského úřadu, Astry a osob spolupracujících při realizaci projektu uskutečnila v polovině prosince. Slavnostní otevření učebny pro širokou veřejnost připravují v Astře na konec ledna 2019.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…