Frenštát pod Radhoštěm: Město nabídne bydlení ve vyšším standardu

19.12.2020 15:55

Město dokončilo pilotní rekonstrukci obecního bytu, která přinese jeho novým nájemníkům vyšší standard bydlení. Nově zrekonstruovaný byt se nachází v bytovém domě na ulici Dolní 310/6.

Frenštát pod Radhoštěm: Město nabídne bydlení ve vyšším standardu
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Byt má nyní nové bytové jádro, podlahy, rozvody vody a elektřiny, kuchyni na míru a další vybavení. Náklady na rekonstrukci dosáhly výše necelého půl milionu korun.

„Jednalo se o rozsáhlou rekonstrukci celého bytu. Řemeslníci vybourali umakartové jádro včetně sanitárního zařízení, odstranili PVC podlahy v celém bytě, všechny dveře, demontovali vestavěné skříně a spíž, topná tělesa, žaluzie, potrubí plynu a starou malbu,“ uvedla Gabriela Polášková z RK Beskyd spol. s r. o., správce bytového fondu města.  Byt získal nové vyzděné jádro z pórobetonových bloků obložené velkoformátovým obkladem a dlažbou nabízející samostatnou koupelnu se sprchovým koutem a toaletu. Podlahy byly vyrovnány nivelační stěrkou a položena vinylová podlaha. Dále byly osazeny nové dveře včetně zárubní a moderního kování. „V celém bytě jsou nové rozvody vody a elektrorozvody, topná tělesa včetně termoregulačních hlavic. Také všechny stěny byly napenetrovány a provedena štuková omítka a výmalba, osazeny žaluzie do oken. Velkých změn doznala i kuchyně, která je kromě současného moderního designu vyrobena na míru a vybavena indukční varnou deskou, elektrickou troubou a předpřípravou pro umístění myčky nádobí,“ doplnila Gabriela Polášková.

„Je to první rekonstrukce městského bytu takového rozsahu. Na přípravě pilotního projektu spolupracovala realitní kancelář, pracovníci odboru investic a rozvoje, členové bytové komise rady města a mnozí další. Za mě se rekonstrukce velmi povedla a chci poděkovat všem, kteří se na ní podíleli. Je to nový směr, ve kterým bychom, pokud to okolnosti a finanční situace města dovolí, rádi pokračovali, cesta do budoucnosti, snaha o vyšší komfort bydlení pro naše občany,“ sdělil Jiří Unruh, místostarosta města.

Nyní musí samosprávné orgány města rozhodnout, jakým způsobem se budou takto nově opravené byty přidělovat a stanovit cenu nájmu. „Nabídneme nájemníkům vyšší standard bydlení. Krásně opravený a nově vybavený moderní byt. To se samozřejmě ale musí promítnout i do ceny nájmu. Osobně bych viděl cenu minimálně okolo 100 korun za metr čtvereční. Ale uvidíme, to je všechno otázkou jednání v bytové komisi a radě města,“ uzavřel místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…