Frenštát pod Radhoštěm: Město pokračuje v revitalizaci veřejného osvětlení, získalo dotaci

12.02.2023 9:59 | Tisková zpráva

Město získalo finanční prostředky na projekt Revitalizace veřejného osvětlení města Frenštát pod Radhoštěm – 2. etapa ve výši 3 895 950 korun ze Státního programu NPO, výzvy č. 1/2022 Ministerstva průmyslu a obchodu. Celkové náklady na tento projekt dosáhnou částky více jak 6 300 000 Kč.

Frenštát pod Radhoštěm: Město pokračuje v revitalizaci veřejného osvětlení, získalo dotaci
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Cílem projektu je snížit světelné znečištění a energetickou náročnost veřejného osvětlení ve městě. Realizací druhé etapy dojde k úspoře elektrické energie v objemu 129 865 kWh/rok, to je snížení o 72,3 % oproti stávající spotřebě.

„Předmětem projektu je výměna stávajících svítidel na území města za moderní a úsporné typy. Celkem nově nahradíme 442 ks svítidel, 73 ks bude do soustavy doplněno a 56 ks svítidel zůstane stávajících. Tento energetický projekt po své realizaci generuje úsporu energetických vstupů ve výši 72,3 %,“ vysvětlil Milan Matonoha z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Čerpání podpory bude umožněno až na základě vydaného Rozhodnutí o poskytnutí dotace a splnění všech podmínek. „K vydání Rozhodnutí musí město ještě doložit zprávu o posouzení a hodnocení nabídek v rámci veřejné zakázky, kterou v současné době připravuje odbor investic a rozvoje“, doplnil Milan Matonoha.

Žádost o dotaci město podalo v prosinci loňského roku. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo průmyslu a obchodu. Dotaci není možné čerpat na výstavbu nové soustavy veřejného osvětlení. Výše dotace činí 30 korun na 1 ušetřenou kilowatthodinu. Schválená výše dotace pro město Frenštát pod Radhoštěm činí celkem 3 895 950 korun.

Druhá etapa revitalizace veřejného osvětlení navazuje na první etapu, která byla realizována v roce 2020, kdy bylo na území města vyměněno či nově instalováno 385 svítidel.

V případě poruchy na veřejném osvětlení kontaktujte: EB – ELEKTRO BARTOŠ, s.r.o.: +420 777 799 406

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…