Frenštát pod Radhoštěm: Práce na projektu vybudování chodníku Sibérie – U Bačů pokračují

19.11.2022 18:34 | Tisková zpráva

Práce na projektu vybudování nového chodníku podél komunikace I/58 Sibérie – U Bačů pokračují přípravou podkladů pro zpracování zadávací dokumentace pro výběr zhotovitele zakázky.

Frenštát pod Radhoštěm: Práce na projektu vybudování chodníku Sibérie – U Bačů pokračují
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

K samotné výstavbě chodníku by pak mělo dojít po ukončení výběrového řízení na zhotovitele stavby v průběhu roku 2023. Zastupitelstvo města také v září 2022 schválilo přijetí dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) ve výši 10,26 milionu korun.

V současnosti probíhá příprava podkladů pro zpracování zadávací dokumentace na vybudování chodníku Sibérie – U Bačů. Zároveň bylo po několika odvoláních potvrzeno vydané stavební povolení. „Z důvodu dlouhého průběhu povolovacího stavebního řízení a odvolacího řízení je nutné provést revizi dokladové části projektové dokumentace, přehledu dotčených pozemků a aktualizaci vlastnictví pozemků dotčených stavbou. Je nutné také aktualizovat předjednané smluvní vztahy s vlastníky pozemků dotčených stavbou, a to především tam, kde došlo ke změně vlastnictví dotčeného pozemku,“ uvedl Jan Rejman, starosta města Frenštát pod Radhoštěm.  Jedná se o celou řadu smluv jak s fyzickými osobami, tak s institucemi jako je Ředitelství silnic a dálnic České republiky, Lesy ČR, státní podnik DIAMO atd.  Konkrétně se jedná o smlouvy týkající se práva provést stavbu, zřízení věcného břemene nebo budoucí kupní smlouvy. „Jednotliví vlastníci pozemků již byli písemně osloveni s návrhem na uzavření aktualizovaných smluv,“ doplnil starosta města. Projektant provádí kontrolu projektové dokumentace a položkového rozpočtu, a to především z důvodu podmínek zákona o veřejných zakázkách a podmínek poskytovatele dotace.

Samotná stavba nového chodníku Sibérie – U Bačů podél komunikace I/58 by měla proběhnout v roce 2023. „V lokalitě vznikne nový chodník v délce zhruba 1 500 metrů. Součástí stavebních prací bude i výstavba dvou autobusových zálivů a lávky u mostní konstrukce přes Rokytnou. V rámci výstavby nového chodníku jsou navrženy také čtyři přechody pro chodce. Dva přechody pro chodce budou na hlavní komunikaci a dva přechody budou na odbočkách z hlavní komunikace,“ popsala Vladimíra Martiníková, referentka odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.  Konečná cena za výstavbu chodníku bude známa po uskutečnění výběrového řízení na zhotovitele veřejné zakázky.

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo na projekt vybudování chodníku podél silnice I/58 Sibérie – U Bačů finanční příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši maximálně 10,26 milionu korun.  Konečná výše dotace tvořit maximálně 85 % celkových uznatelných nákladů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…