Frenštát pod Radhoštěm: Prázdniny přinesly ve školách opravy a údržbu

28.08.2022 17:35 | Tisková zpráva

Dva měsíce letních prázdnin, to je období, ve kterém se pilně pracuje ve frenštátských základních a mateřských školách. V letošním roce se jednalo o opravy a údržbu, konkrétně výměny podlah, nové malby a nátěry, výměnu plotů a položení chodníků ze zámkové dlažby. Náklady za tyto práce dosáhly výše více jak 1,37 milionu korun. Stále však ještě probíhají dvě největší investiční akce, a to zastřešení venkovní učebny na ZŠ Tyršova 913 a rekonstrukce školní kuchyně na ZŠ Záhuní.

Frenštát pod Radhoštěm: Prázdniny přinesly ve školách opravy a údržbu
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Základní škola Tyršova 913 v září dokončí zastřešení venkovní učebny, kterou ve škole využívají od školního roku 2021/2022. Je vybavena řadou environmentálních edukačních prvků a umožňuje žákům například pozorovat živé organismy v jejich přirozeném prostředí. Zelená učebna je využívána k projektovému vyučování a také jako místo pro setkávání dětí, pedagogů a rodičů. „Zastřešení umožní lepší a plnohodnotnější využívání této učebny. Po zkušenostech z letošního školního roku jsme zjistili, že je nezbytné prostor zastínit z důvodu jak intenzivního slunečného svitu, který bývá častý v měsících květnu a červnu a neumožňuje našim žákům a pedagogům delší práci v učebně, tak i zakrytí proti dešti, kdy po dešti dřevěné stoly a židle příliš dlouho vysychají a prostor tak nemůže být bohužel i několik dní využitý k výuce,“ doplnila Zdeňka Murasová, ředitelka školy. Celkové náklady na zastřešení učebny dosáhnou výše 1 237 tisíc korun.

V učebnách a kabinetech ZŠ Záhuní byly vyměněny okenní parapety v celkové hodnotě 94 tisíc korun a stále probíhá investiční akce, jejímž cílem je komplexní rekonstrukce školní kuchyně. „Práce byly zahájeny na konci června a hotovo by mělo být do konce října. Kompletně bude zrekonstruována celá kuchyně včetně jejího zázemí. Půjde o stavební úpravy jednotlivých prostor s cílem optimalizace provozního řešení kuchyně a gastro technologie, elektroinstalační, instalatérské a sanitární práce, instalaci a montáž nového topení, větrání a klimatizace. Po ukončení modernizace a rekonstrukce školní kuchyně bude navýšena kapacita počtu strávníků na 600 až 650 obědů denně,“ upřesnila Iva Šumšalová, odbor investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Celkové náklady na rekonstrukci školní kuchyně by dle vysoutěžené ceny v rámci veřejné zakázky měla dosáhnou částky cca 21 milionů korun bez DPH.

I v mateřských školách se pilně pracovalo. V přízemí MŠ Dolní došlo k výměně podlahové krytiny a v areálu školky byly položeny nové chodníky ze zámkové dlažby, to vše v celkové výši 382 tisíc korun. Ještě před prázdninami proběhla v MŠ Školská kompletní oprava železné brány za 53 tisíc korun. Také v areálu ZŠ Markova se pracovalo na venkovních prostorech a za 305 tisíc korun byl vyměněn plot podél ulice Markova.

Ve všech školách a školkách se také dle potřeby malovalo a natíralo. Náklady na tyto údržbové práce dosáhly výše 535 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…