Frenštát pod Radhoštěm: První velkoobjemové kontejnery na bioodpad budou k dispozici od konce března

26.03.2022 16:58 | Tisková zpráva

Od konce března budou ve městě postupně přistavovány zelené velkoobjemové kontejnery na bioodpad.

Frenštát pod Radhoštěm: První velkoobjemové kontejnery na bioodpad budou k dispozici od konce března
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

První svoz bioodpadu se uskuteční v týdnu od 29.3.2022 a bude se jednat o čtyři lokality, a to stanoviště Závodí – u Dačeva, Závodí – Jízdárenský most, Příčnice – zatáčka podél trati a Příčnice – LPG stanice. Postupně v průběhu sezóny bude v pravidelných cyklech obstaráno celkem 12 stanovišť.   V polovině dubna 2022 také začne svoz malých hnědých kontejnerů na bioodpad. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Do nádob na bioodpad je možné ukládat biologicky rozložitelný odpad ze zahrad a domácností. „Do těchto kontejnerů mohou ukládat vše, co je rostlinného původu. Posečenou trávu, listí, celé rostliny, plevel, jehličí, hobliny, piliny a třísky, zbytky a odřezky ovoce a zeleniny apod. Odpad je nutné vysypat z pytlů a tašek, obaly se do kontejnerů nesmí dávat,“ vysvětlila Tereza Žižková, referentka pro komunální odpad a městskou zeleň, Technické služby města Frenštát pod Radhoštěm.

Ve třetím dubnovém týdnu budou ve městě přistaveny malé hnědé kontejnery a první svoz bioodpadu z těchto kontejnerů se uskuteční v pondělí 18.4.2022.

Kompletní harmonogram svozu bioodpadu je k dispozici na webových stránkách města v části Životní prostředí – Odpady – Dokumenty, statistika, legislativa - Biologicky rozložitelný odpad nebo přímo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…