Frenštát pod Radhoštěm: Výročí města poprvé na Frenštátském večeru

20.03.2022 19:09 | Tisková zpráva

Město Frenštát pod Radhoštěm slaví v letošním roce 640. výročí od první dochované písemné zmínky o existenci města. Toto výročí si budeme připomínat postupně v průběhu celého roku 2022. První akcí bude slavnostní Frenštátský večer, který se uskuteční poslední březnový víkend v kině.

Frenštát pod Radhoštěm: Výročí města poprvé na Frenštátském večeru
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

V pátek 25. března 2022 od 19 hodin a v sobotu 26. března od 17 hodin. Poprvé bude veřejnosti představen krátký dokumentární film o vybraných úsecích historie našeho města s názvem Příběh z pod Radhoště.

„Chtěli bychom širokou veřejnost co nejsrdečněji pozvat na slavnostní kulturně společenský večer věnovaný připomínce 640. výročí našeho města. Večerní program po slavnostním zahájení uvede pěvecký sbor Nyklband a následovat bude premiéra krátkého dokumentárního filmu Příběh z pod Radhoště autora Jana Eliáše, který nám připomene některé významné okamžiky z historie města až po současnost,“ pozval místostarosta města Jiří Unruh.

Nakonec je pro diváky připravena perlička, divadelní představení s názvem Za vůní švestkových koláčů. „Divadelní hra pro jednoho herce, Martina Trubače z divadelní společnosti Waterloo, je pohledem do života frenštátského rodáka, celosvětově uznávaného sochaře Albína Poláška,“ doplnila Ludmila Žárská, referentka odboru vnějších vztahů MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí

Ve foyer kina budou navíc umístěny fotokopie části výstavy o historii města, která bude v dubnu 2022 jako panelová výstava instalována na náměstí Míru.

Vstup na frenštátský večer je volný/zdarma. Je však potřeba si zajistit vstupenky. „Vstupenky je možné si vyzvednout či rezervovat až do vyčerpání kapacity od 15. 3. 2022 v Turistickém informačním centru,“ sdělila referentka.

V průběhu celého roku připravuje město Frenštát pod Radhoštěm ještě několik kulturně společenských akcí a zážitků, které budou věnovány letošnímu výročí. „Lidé se mohou těšit na Den města, který bude zčásti také věnován tomuto výročí. Připravujeme například speciální koncert k poctě městu a večerní historický průvod. Dále pak v září bude v Domě kultury výstava historických pohlednic Frenštátska ze sbírky pana Rottera a takovým rozloučením s letošním výročím bude jeho připomínka v rámci Martinského trhu v listopadu letošního roku,“ uzavřela Ludmila Žárská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…