Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé budou jednat o cyklostezce, snižuje se cena

22.11.2020 7:34

Ve čtvrtek 12. listopadu 2020 se v mimořádném termínu sejde zastupitelstvo města k projednání dodatku č. 2 ke smlouvě o dílo týkající se stavby cyklostezky Lubina – Lomná. Týkat se bude prodloužení termínu dokončení díla a snížení konečné celkové ceny. Zasedání zastupitelstva se uskuteční od 15 hodin ve velké zasedací místnosti městského úřadu.

Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé budou jednat o cyklostezce, snižuje se cena
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Původně měla být cyklostezka dokončena do 15. listopadu 2020. Letošní počasí však stavbě příliš nepřálo, vytrvalé deště způsobily několikrát přerušení stavebních prací. Proto se na nás zhotovitel obrátil s žádostí o posunutí termínu dokončení cyklostezky do konce listopadu,“ uvedl Miroslav Halatin, starosta města. Konkrétně se jedná o dokončení výstavby nové lávky přes Lubinu. Ostatní práce budou dokončeny v původně sjednaném termínu.

Mění se také konečná cena za provedené dílo. „Na základě porovnání rozsahu skutečně provedených prací a dodávek s původními rozpočtovanými náklady dochází ke snížení nákladů a tím ke snížení konečné celkové ceny na částku 37 254 921 korun, což je úspora více jak 3,8 milionů korun oproti v červenci schválené ceně díla,“ upřesnil starosta města.

Stavba cyklostezky byla zahájena v březnu letošního roku a provádí ji firma Sdružení „Společnost PORR a MVEX stavby – Cyklostezka“. Cyklostezka bude dlouhá více jak 6,5 km a povede od hranice katastru s obcí Trojanovice přes Frenštát a končit bude prozatím Na Okluku. „Původní cena byla dle smlouvy o dílo stanovena ve výši více jak 39,6 milionů korun, přičemž v rozpočtu města byly dle projektu vyčleněny finanční prostředky ve výši 42,08 milionů korun. V červenci 2020 byla cena navýšena o více jak 1,4 milionů na necelých 41,1 milionů korun. Důvodem navýšení ceny byly změny způsobu opravy místních komunikací ve dvou úsecích trasy cyklostezky a větší výměry odstraňovaných dřevin. Nyní dochází k  podstatnému snížení celkové ceny za dílo na základě skutečně vynaložených nákladů,“ doplnil Jan Janotka z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Město získalo na stavbu cyklostezky dotaci prozatím ve výši 22 491 688 korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury (ve vztahu k původní ceně díla) a dotaci ve výši 1,5 milionu korun z dotačního programu Podpora rozvoje cykloturistiky z Moravskoslezského kraje.

Zveřejněný program 16. zasedání Zastupitelstva města Frenštátu pod Radhoštěm včetně projednávaných materiálů naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…