Frenštát pod Radhoštěm má novou analýzu potřebnosti sociálních služeb

12.01.2018 17:30

Město Frenštát pod Radhoštěm má poprvé zpracovánu analýzu potřebnosti sociálních služeb a navazujících aktivit ve městě a na území celého správního obvodu.

Frenštát pod Radhoštěm má novou analýzu potřebnosti sociálních služeb
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Dokument, který zcela jasně mapuje aktuální stávající i možné potenciální potřeby občanů v oblasti sociálních služeb. Výsledky analýzy budou využity při tvorbě třetího komunitního plánu a dalších strategických dokumentů v oblasti plánování rozvoje a optimalizace sítě sociálních služeb ve městě a jeho ORP. Výsledná analýza je umístěna na webových stránkách města a je k dispozici na odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Hlavním záměrem analytické studie bylo provedení řady empirických šetření mezi 500 respondenty čtyř základních cílových skupin stávajících i potenciální uživatelů sociálních služeb – seniory, dětmi, mládeží a rodinou, osobami se zdravotním postižením a osobami v krizi. „Podle více jak poloviny dotazovaných seniorů a osob se zdravotním postižením je ve městě zřetelná absence odlehčovacích služeb. Dětem, mládeži a rodinám chybí více možností aktivního trávení volného času a zřízení služby pro drogovou prevenci. Osoby v krizi vyslovily požadavek na zřízení nového zařízení azylového typu s režimem pro bydlení a řešení nepříznivé životní situace,“ uvedla Bronislava Papáková, koordinátorka komunitního plánování. Předmětem a cílem empirických aktivit byla identifikace všech relevantních indikátorů (tj. potřebnost, dostupnost, kvalita sociálních služeb) prostřednictvím osobní interakce mezi školenými odbornými tazateli a respondenty.

Rozsáhlý materiál vytvářela v období září – listopad 2017 společnost AUGUR Consulting s.r.o., Brno ve spolupráci s odborem sociálních věcí Městského úřadu ve Frenštátě pod Radhoštěm a dalšími aktéry v sociální oblasti na daném území – obcemi, poskytovateli sociálních služeb a jejich uživateli, školami.

„Ráda bych poděkovala všem zástupcům komunikačních partnerům, zástupcům jednotlivých cílových skupin, pracovníkům v sociálních službách a dalším spolupracujícím osobám projektu za vstřícný přístup při naplňování předmětu a cílů tohoto projektu,“ uzavřela koordinátorka.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…