Frýdek-Místek: Beskydské rekordy se zmrzlinovou štafetou mají podobu gastrofestivalu

23.08.2016 18:28 | Zprávy

V sobotu 27. srpna v 10 hodin bude na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku zahájen osmý ročník Beskydských rekordů. Kromě bohatého programu bude cílem akce, kterou připravuje Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, především pokus o zápis do České knihy rekordů ve štafetovém pojídání zmrzliny.

Frýdek-Místek: Beskydské rekordy se zmrzlinovou štafetou mají podobu gastrofestivalu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Ti, kteří se do netradiční štafety zapojí, budou mít minutu na to, aby spořádali svou porci zmrzliny. Rekord, na jehož zdolání by mělo účastníkům stačit stanovených devět hodin, bude vytvořen počtem zúčastněných osob, množstvím zkonzumované zmrzliny a celkovým časem trvání snahy o překonání rekordu. Na platný pokus o zápis do České knihy rekordů bude po celou dobu dohlížet komisař z agentury Dobrý den. Zhruba 30 litrů chutné zmrzliny dodá a řádně zaregistrovaným soutěžícím rozdá zmrzlinář František Petrovič z Koloniálu František, který na svém facebooku slibuje kromě vanilkové a jahodové příchuti také čokoládovou a jedno příchuťové překvapení navíc.

V hlavní roli osmého ročníku však nebude jen zmrzlina, ale rovnou celá škála regionálních i netradičních produktů gastronomie. „Beskydské rekordy budou tentokrát mít podobu gastrofestivalu zaměřeného zejména na propagaci místních produktů. Zhruba čtyři desítky stánků a stanovišť zaplní nejen náměstí, kde se do projektu speciální nabídkou zapojí i některé restaurace, ale také zámecký park a nádvoří, které se večer změní v letní kino,” informuje Lenka Kolarčíková, projektová manažerka Beskydského informačního centra Frýdek-Místek, a zdůrazňuje, že součástí gastrofestivalu bude i soutěž o nejlepší domácí štrúdl. „O kvalitě dodaných vzorků bude rozhodovat porota, ve které zasedne například kuchař Tomáš Mohyla, Marta Randusová z pekárny specializované na štrúdly, vybraný návštěvník akce a zástupce magistrátu. Trojice vítězů, která obdrží ceny od partnera soutěže, horského hotelu Čeladenka, bude vyhlášena v průběhu dne,” pokračuje Lenka Kolarčíková a dodává, že kromě tradičních pokrmů budou zájemci moci ochutnat také specifické pokrmy například v podobě molekulární kuchyně.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Markéta Šichtařová byl položen dotaz

Jak je to doopravdy?

Dobrý den, znám vás jako ekonomku. Teď kandidujete na kandidátce SPD. Zajímá mě tak, zda souhlasíte s tím, co SPD tvrdí o Ukrajincích, že jako Češi chudneme na tom, že poskytujeme pomoc a azyl? Nebo kde je problém, proč je naše životní úroveň podprůměrná? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studie protipovodňových opatření v Plotištích

22:42 Hradec Králové: Studie protipovodňových opatření v Plotištích

V následujících měsících bude vznikat nová studie proveditelnosti protipovodňových opatření v městsk…