Frýdek-Místek: Den sociálních služeb na novém místě s programem i pro mladé

03.09.2018 16:01

Statutární město Frýdek-Místek pořádá již 11. ročník Dne sociálních služeb, tentokrát i s kulturním programem. Konat se bude 6. září od 9.30 do 17 hodin v areálu Slezanu na ulici Těšínská ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Den sociálních služeb na novém místě s programem i pro mladé
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Letošní ročník je trochu odlišný od těch předchozích. Koná se na jiném místě, je doplněn o kulturní program a je zaměřen nejen na seniory, ale také na mladé lidi. Cílem je spojit generace a všem zábavnou formou předat velmi důležité informace o možných formách sociálních služeb, které pomáhají zachovat co nejvyšší kvalitu a důstojnost života lidem ve vyšším věku, ale také lidem bojujícím s vážným onemocněním nebo postižením. Je dobré vědět, na koho se v případě potřeby obrátit, a vědět, že v případě problému na něj člověk nemusí být sám,“ řekl náměstek primátora Richard Žabka s tím, že akce také výrazným způsobem přispívá ke vzájemné komunikaci a spolupráci mezi pracovníky jednotlivých sociálních služeb, kteří si mohou při přátelské debatě vyměnit zkušenosti a navázat nové kontakty.

Návštěvníkům se přestaví poskytovatelé sociálních služeb působící na území města. Zazní informace o formách pomoci nejen seniorům, ale také lidem, kteří pečují o své blízké nebo lidem se zdravotním postižením. Připraveny budou také přednášky na téma Duševní zdraví v seniorském věku. Zaměřeny budou na projevy, ale také možnosti léčby nejčastějších psychických onemocnění v pokročilém věku, jako jsou deprese, demence, zneužívání návykových látek nebo sebevražednost.

Chybět nebude ani hudba

Připraven je také doprovodný program. Na nádvoří textilky bude probíhat blok přednášek o zdravé výživě spojený s ochutnávkou zdravých pokrmů, které připravili studenti Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb. Podávat se bude například datlový dortík, pórkový koláč, brokolicová pomazánka nebo avokádový tatarák. U stánku Střední zdravotnické školy si návštěvníci budou moci nechat zdarma změřit vitální kapacitu plic nebo krevní tlak. Osoby se zdravotním postižením nabídnou aktivity v kreativní dílně, ve které budou barvit sádrové odlitky nebo pracovat na tkalcovském stavu. A chybět nebude ani hudba. Odpoledne vystoupí kapela Big Blast! Band a René Souček. Vstup je zdarma.

Akci pořádá pod záštitou primátora Michala Pobuckého odbor sociálních služeb ve spolupráci s pracovními skupinami komunitního plánování a dalšími organizacemi. Akce je financována z rozpočtu statutárního města Frýdek-Místek.

Jste zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…