Frýdek-Místek: Děti budou hledat dosud neobjevný poklad zbojníka Juráše

20.11.2021 9:32 | Tisková zpráva

Vydejte se po stopách nikým dosud neobjeveného pokladu zbojníka Juráše a přijďte se zaposlouchat v podzimním odpoledni do tajemných příběhů a pověstí ze zbojnického života v Pobeskydí. Turistické informační centrum Frýdek?Místek připravilo speciální komentovanou prohlídku, kterou si užijí především rodiny s dětmi.

Frýdek-Místek: Děti budou hledat dosud neobjevný poklad zbojníka Juráše
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Jura Jurášek, známý především jako Juráš, byl nerozlučným druhem obávaného zbojníka Ondráše, nezpochybnitelného vládce beskydských lesů, jenž zahynul právě Jurášovou rukou ve sviadnovském hostinci U Matky Hedviky roku 1715. Juráš svého druha zradil především kvůli žárlivosti, ale také kvůli bohaté odměně, jež byla vypsána na Ondrášovu hlavu. Nicméně ani sám zrádný Juráš - dalo by se říci téměř do roka a do dne - doplatil na svůj hanebný čin a kapitola jeho života se uzavřela na popravišti v Těšíně. Málokdo ovšem ví, že ještě před svým dopadením ukryl na neznámém místě ve Frýdku velkou část svého nakradeného bohatství, za kterým se  ve čtvrtek 25. listopadu vypravíme.

„V 15.30 hodin vyrazí děti spolu s průvodkyní ze Zámeckého náměstí, projdou tajemným sklepením frýdeckého zámku a dojdou až k jediné bazilice v Moravskoslezském kraji. Během cesty budou plnit úkoly, které je dovedou k ukrytému pokladu,“ přibližuje průběh prohlídky ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Na akci je nutná rezervace. Rezervovat si místo je možné on-line na webu rezervace.ticfm.cz nebo osobně na pobočkách Turistického informačního centra Frýdek≈Místek. Vstupné činí 80,- Kč. Sraz účastníků v 15.30 hodin v turistickém informačním centru ve Frýdku na Zámeckém náměstí 1257.

Akci pořádá Turistické informační centrum Frýdek≈Místek p. o. ve spolupráci s Muzeem Beskyd Frýdek-Místek, p. o.

Pozn. Pořadatel bude vyžadovat dodržení aktuálních koronavirových opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…