Frýdek-Místek: Farmářské trhy startují 9. května

06.05.2013 13:49

Oblíbené Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku budou zahájeny ve čtvrtek 9. května, a to květinovým trhem. Poté se budou na náměstí Svobody v Místku konat tradičně v pravidelných čtrnáctidenních intervalech, vždy od 9 do 16 hodin, až do poloviny prosince.

Frýdek-Místek: Farmářské trhy startují 9. května
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

 

Prodejci budou na prvním letošním farmářském trhu nabízet zejména sazenice, letničky, ale také bylinky, keře a stromky. Chybět nebudou ani žádané sójové, sýrové, masné či rybí výrobky, vejce, med, koření nebo rukodělné výrobky ze dřeva a proutí. Zelenina bude nabízena pouze v omezeném množství, její sezona ještě nezačala.  
 
 Farmářské trhy budou v květnu z důvodu nedostatku výpěstků zeleniny a ovoce zaměřeny zejména na prodej květin. V červnu dostanou prostor řemesla a řemeslné výrobky. V červenci, srpnu a září už budou na trzích v co možná nejvyšší míře zastoupeni prodejci ovoce a zeleniny. V říjnu dáme opět prostor řemeslům a 24. října trh tematicky zaměříme na dušičky. V listopadu již tradičně obohatí farmářský trh zabijačka a v prosinci budou trhy zaměřeny na advent.
 
 Zájemci z řad farmářů, potravinářů nebo rukodělných výrobců (pouze jako doplňkový prodej – v omezeném množství), kteří by chtěli své produkty prodávat na Beskydských farmářských trzích, se mohou hlásit na  Živnostenském úřadu magistrátu: tel.: 558 609 192, 777 921 809, nebo e-mailem: trhyfm(zavináč)frydekmistek.cz
 
Termíny konání beskydských farmářských trhů:
 
   9. 5. a 23. 5. (převážně květiny)
   6. 6. a 20. 6. (převážně řemesla)
   4. 7. a 18. 7. (sezona zeleniny a ovoce)
   1. 8., 15. 8. a 29. 8. (sezona zeleniny a ovoce)
 12. 9. a 26. 9. (sezona zeleniny a ovoce)
 10. 10. a 24. 10. (řemesla a dušičky)
   7. 11. a 21. 11. (zabijačka)
   5. 12. a 19. 12. (advent)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…