Frýdek-Místek: Lysohorská nej pokračují dvěma speciálními výstupy

30.07.2019 14:05

Turistické informační centrum Frýdek?Místek připravilo v letošní sezóně komentovaných výstupů na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd s názvem „Lysohorská nej aneb co jste ještě nevěděli“ dva speciální výstupy. Jeden výstup zažijí účastníci s Lašským králem a jeden za západem slunce.

Frýdek-Místek: Lysohorská nej pokračují dvěma speciálními výstupy
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Na ten první s Lašským králem se mohou zájemci vydat první srpnové úterý, a to konkrétně 6. srpna od parkoviště u Rajské boudy v 8.30 hodin. Výstup je doporučen především rodinám s dětmi, a právě díky zábavě a zastávkám bude pro ně mnohem příjemnější a jednodušší.  Lašský král doprovodí skupinu až k rozcestí na Lukšinci, kde hlavně na děti čeká jedno velké dobrodružství.

Druhý komentovaný výstup bude pro změnu za západem slunce. Ten se uskuteční v úterý 20. srpna a vycházet se bude rovněž z Malenovic. Čas začátku výstupu se z tradičních 8.30 hodin posouvá až na 16.30 hodin. V průběhu výstupu účastníci objeví krásu Satinských vodopádů, poznají nejstarší hospůdku v Beskydech, seznámí se se zbojníkem Ondrášem, dozví se různé pověsti tradující se o Lysé hoře, a průvodce i připomene, že není radno podceňovat ani Lysou horu. Účastníci by neměli zapomenout na baterky a čelovky, protože do údolí se bude scházet jižza tmy.

Obě akce se ponesou v pohodovém tempu s krátkými zastávkami, poutavým výkladem a návštěvou druhé nejvýše položené meteorologické stanice. Nutno rezervovat minimálně 3 dny předem na telefonním čísle 558 676 909 nebo e-mailem janovska.dagmar@beskydy-info.cz

Cena výstupu činí 50,-Kč/osoba, s Beskydy Card výhoda 20 %.

Více informací na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…