Pokud si myslíte, že pečete ten nejlepší štrúdl, a je jedno, zda slaný nebo sladký, přihlaste se prostřednictvím formuláře ZDE. Poté stačí v sobotu 17. srpna 2019 přinést vlastnoručně upečený štúdl na gastrofestival Frýdek=Místek plný chutí a XI. Beskydské rekordy do parku Pod Zámkem a počkat na verdikt odborné poroty, ve které i letos zasedne herečka a nadšená kuchařka Markéta Hrubešová.
“Hodnotit budu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Stejně jako loni. Ale nebylo to tedy vůbec lehké. Všechny štrúdly jsem ochutnala a všechny byly opravdu výborné. Tam pak hrají roli už skutečně jen malé detaily. A taky to, že každý z porotců má trochu jinou chuť a tudíž preferenci. Ale držím palce všem a už se moc těším,” říká Markéta Hrubešová.
Porota v každé kategorii vyhlásí tři vítěze, kteří obdrží hodnotné ceny, které se hodí do každé kuchyně.
A jakému štrúdlu dává přednost sama Markéta Hrubešová? “Nejraději mám asi klasický jablkový se skořicí a oříšky. Těsto může být listové nebo i tažené, nicméně mám ráda hooodně náplně. Na druhém místě by se u mě asi umístil makový s višněmi. Ale je pravda, že takový špenátový se sýrem taky není od věci... Mám zkrátka ráda asi všechny, když jsou s láskou připravené.” Takže možná malý tip, čím oslovit porotu.
Pravidla soutěže, recepty z předchozích ročníků a formulář k přihlášení najdou zájemci ZDE.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV