Frýdek-Místek: Město nedisponuje informacemi o ohrožení zdraví obyvatel či životního prostředí

08.03.2024 16:14 | Tisková zpráva

Vyjádření k údajnému výskytu nebezpečných látek v podloží obchvatu

Frýdek-Místek: Město nedisponuje informacemi o ohrožení zdraví obyvatel či životního prostředí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Primátor Frýdku-Místku Petr Korč (Naše Město F-M) v reakci na informace o údajném výskytu nebezpečných látek v podloží nového obchvatu města publikované v médiích zajistil prověření skutečného stavu situace. Dal pokyn příslušným odborům magistrátu, aby předložily relevantní a dostupné informace, a z preventivních důvodů mimořádně svolal krátkou bezpečnostní radu města, kterou řídil za účasti zástupců policie, hasičů a příslušných odborů magistrátu.

Bezpečnostní rada potvrdila, že město nedisponuje informacemi nebo indiciemi, které by poukazovaly na ohrožení zdraví obyvatel či poškození životního prostředí v souvislosti s údajným výskytem nebezpečných látek ve stavbě obchvatu města. Policie České republiky zároveň potvrdila, že neeviduje v této souvislosti žádné trestní oznámení. Zástupci Hasičského záchranného sboru ČR uvedli, že nemají žádnou informaci o úniku nebezpečných látek ze stavby obchvatu města. Šetření z důvodů právní a ekologické jistoty aktuálně provádí Česká inspekce životního prostředí ČR.

Výstavbu obchvatu města Frýdku-Místku povolovalo Ministerstvo dopravy České republiky a zajišťovalo Ředitelství silnic a dálnic prostřednictvím vybraného dodavatele a jeho subdodavatelů. Průběh výstavby obchvatu kontroloval nezávislý stavební dozor, který zajišťoval soukromý subjekt, ne město prostřednictvím zaměstnanců magistrátu.

V případě, že město získá další relevantní informace, vyrozumí obyvatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…