Frýdek-Místek: Město ovládnou rytíři

24.08.2012 16:42

Závěr prázdnin ve Frýdku-Místku je již tradičně ve znamení Frýdeckých historických slavností. Rytíři na koních, mušketýři, kejklíři, komedianti i tanečníci se usadí v parku Pod Zámkem od sobotního večera a návštěvníkům budou předvádět své kousky až do nedělního podvečera. Historickou atmosféru navodí také dobový jarmark s bohatým občerstvením. Vstup na akci je zdarma.

Frýdek-Místek: Město ovládnou rytíři
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Frýdecké historické slavnosti zahájí v sobotu 25. srpna po setmění průvod rytířů s hořícími loučemi, kteří se z frýdeckého náměstí vydají do parku Pod Zámkem, kde se odehraje večerní rytířský turnaj i ohňové kejklování. Celá neděle 26. srpna bude ve znamení historického jarmarku, ale taky šermířských soubojů, středověkých tanců, divadla a kejklování. Nad hlavami budou létat draví ptáci a zem se bude chvět pod kopyty koní. Návštěvníky bude v rytířském táboře čekat spousta her a soutěží, ale také mincovní dílna nebo kovárna a samozřejmě bohaté občerstvení ve stylových velkoplošných stanech. Vstup na akci je zdrama.

„Téma letošních slavností je úzce spjato s Frýdkem, z textů heroldů se návštěvník dozví jak vypadal kraj před založení města i jak tomu bylo při jeho založení. Vyslechne známou Frýdeckou pověst O Kozlovi, kterak Mansfeld táhnul za třicetiletá války kolem Frýdku a další zajímavé historky o městě. Své umění předvedou šermířské skupiny Adorea, Bellators, Viator, Valmont, Quintana a také dvojnásobný vítěz světového šermířského šampionátu v Berlíně a Římě skupina MERLET,“ upřesnil ředitel agentury Gryff marek Tichý.

Frýdecké slavnosti pořádá Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Společností pro zachování kulturního dědictví historie a romantiky a agenturou Gryff.

Program:

Sobota 25. srpna –  od 20 do 22 hodin -  frýdecké náměstí a park Pod Zámkem
 - průvod rytířů s hořícími loučemi
 - večerní rytířský turnaj, tance
 - ohňové kejklování

Neděle 26. srpna – od 10:30 do 18 hodin - park Pod Zámkem
 - historický jarmark
 - dobové vystoupení hudebníků a tanečníků
 - rytířské souboje
 - divadelní a šermířská představení
 - rytířské hry pro děti i dospělé
 - rytíři a koně
 - sokolníci (focení s dravci)
 - dětský historický kolotoč
 - mincovní dílna
 - kovárna
 - domácí zvířata

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…