Frýdek-Místek: Město pokračuje v úpravách sídliště Slezská

07.11.2014 7:29

Statutární město Frýdek-Místek dokončilo s přispěním Evropské unie další část přeměny nejlidnatějšího sídliště Slezská.

Frýdek-Místek: Město pokračuje v úpravách sídliště Slezská
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V 1. etapě, která se konala v letech 2013 až 2013, byly mimo jiné upraveny zelené plochy a místní parky, vybudována nová dětská hřiště, nová parkovací místa i nová spojovací komunikace. V rámci 2. etapy, která byla dokončena v minulých dnech, vznikly nové parkovací plochy v ulicích J. Božana a Dobrovského. Ve 3. etapě, která bude zahájena ještě letos, dojde k úpravě komunikací i chodníků, vytvoření dalších parkovacích míst a doplnění veřejné zeleně.

Největší úpravy v rámci 2. etapy se uskutečnily u obchodního domu Tesco na ulici J. Božana, kde v místech s nezpevněným povrchem vzniklo 40 parkovacích míst s povrchem ze zámkové dlažby. Parkování bylo upraveno také na ulici Dobrovského, kde se v minulosti parkovalo přímo na komunikaci, což komplikovalo průjezd nejen osobních aut, ale také vozů záchranky a hasičů. Nyní je zde 18 podélných parkovacích míst mimo komunikaci, přesto tato ulice není dostatečně široká, proto bude nově fungovat jako jednosměrná, a to ve směru k ulici J. Čapka. Dalších 18 parkovacích míst pak vzniklo u domu č. p. 3103 a posledních 7 nových kolmých parkovacích míst vzniklo na ulici Dobrovského v místě křížení s ulicí O. Lysohorského rozšířením parkoviště u klubu Stoun.

Náklady na 2. etapu revitalizace sídliště Slezská činí 5,4 milionů korun. Téměř 4,5 milionů z této částky získá město zpět formou dotace z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

V nejbližších dnech bude zahájena 3. etapa revitalizace, která bude navazovat na předchozí úpravy. Jejím cílem bude rozšíření stávajících komunikací, vybudování nových a rekonstrukce stávajících chodníků, vytvoření dalších parkovacích stání a postupné doplnění veřejné zeleně v devíti sídlištních lokalitách, přičemž čtyři lokality (Novodvorská – od ulice V. Závady po Sadovou, dále ulice J. Čapka + vnitroblok, Dobrovského + vnitroblok a J. Božana - okolí komerčního objektu) by měly být dokončeny už počátkem příštího roku.

Pozn.:

Revitalizace veřejných prostranství na sídlišti Slezská byla realizována v rámci Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku – sídliště Slezská, jehož cílem je zvýšit kvalitu života obyvatel tohoto sídliště, a to prostřednictvím revitalizace prostředí a regenerace bytových domů. Pro tuto oblast byla vyčleněna částka 5,24 milionů EUR, kterou lze čerpat až do roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…