Frýdek-Místek: Město postavilo nový most přes Skaličník

18.07.2022 17:44 | Tisková zpráva

Občané, bydlící za potokem Skaličník v městské části Skalice, se již dostanou pohodlně ke svým domům. Město dokončilo výstavbu nového přemostění, na které místní čekali řadu let.

Frýdek-Místek: Město postavilo nový most přes Skaličník
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Propustek č. 11 byl v tak havarijním stavu, že musel být před lety provizorně zpevněn: „Na zpevnění propustku jsme použili konstrukci, která již posloužila během zateplování polyfunkčního objektu na Koloredově v Místku. Podařilo se nám tak ušetřit za materiál a konstrukci jsme dali nové využití,“ uvedl náměstek primátora pro investice a finance Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Ani přes zpevnění však nebyl propustek v ideálním stavu a nosnost byla nedostačující: „Dříve nebyla vůle najít na opravu přemostění finance, při výstavbě kanalizace se ale tento léta neřešený problém stal naší prioritou,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Kvůli nízké nosnosti propustku byla při výstavbě kanalizace v městské části v roce 2021 vybudována náhradní objízdná trasa pro stroje a nákladní vozy. Dočasné přemostění pak posloužilo během výstavby nového propustku a následně bylo zrušeno. Nový most má zvýšenou nosnost na 32 tun, projedou tak nákladní auta i popeláři. Stavba vyšla na 5,5 milionu korun.

„Jsem rád, že místní mají konečně zajištěn bezpečný a pohodlný příjezd ke svým domovům. Šlo o stavbu s netradičním průběhem, díky součinnosti všech se však podařilo nesnáze vyřešit a překonat. Velké díky patří osadnímu výboru za spoluúčast na financování stavby a obyvatelům za trpělivost,“ dodal náměstek primátora Jiří Kajzar.

Novinek je však v posledních měsících v jediné frýdecko-místecké exklávě daleko více. Nejvýraznější a náročnou investiční akcí bylo úspěšně a v předstihu dokončené odkanalizování městské části. Obyvatelé se mohou již teď administrativně připravovat na připojení. Po kontrole kanalizačních tras a šachet město dokončí opravy komunikací dotčených výstavbou kanalizace.

Se startem prázdnin začala také oprava fasády tamní základní a mateřské školy. V plánu je dále vybudování nových parkovacích míst právě u tamní školy. Práce mají začít po provedení přeložky elektrických rozvodů, která má být hotova na podzim tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…