Frýdek-Místek: Město uspořádá Den s Integrovaným záchranným systémem

03.06.2016 11:24

V sobotu 11. června od 9 do 13 hodin se na Zámeckém náměstí ve Frýdku uskuteční Den s integrovaným záchranným systémem. Svou práci a své zručnosti tam předvedou hasiči, záchranáři, policisté, ale i členové horské služby nebo pracovníci technických služeb.

Frýdek-Místek: Město uspořádá Den s Integrovaným záchranným systémem
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Návštěvníci si budou moci prohlédnout hasičskou i záchranářskou techniku, vyzkoušet si poskytnutí první pomoci, ale také shlédnout zajímavé dynamické ukázky, například vyproštění a ošetření zraněných osob při dopravní nehodě, zadržení pachatele služebním psem, záchranu osoby z výškového objektu, evakuaci osob z hořícího hotelového pokoje, likvidaci následků dopravní nehody a podobně. Připraven bude také doprovodný program s taneční skupinou Dancepoint a chybět nebudou ani hry a soutěže pro děti, které mohou vyhrát převážně reflexní prvky zvyšující bezpečnost při pohybu na vozovce.

Náměstí bude po dobu akce zcela uzavřeno. Autobusová zastávka linky č. 7 „Zámecké náměstí“ bude v době od 6 do 14 hodin zrušena a nahrazena zastávkou „Revoluční“. Řidiči budou muset svá vozidla zaparkovat například na parkovištích pod magistrátem na ulici Těšínská, na ulici na Blatnici nebo na zpevněné ploše vedle Kauflandu na ulici Zámecká. Svatebčanům, kteří pojedou na zámek k obřadu, bude vjezd na náměstí umožněn, a to z ulice Zámecká. Dopravu budou na místě usměrňovat policisté spolu se strážníky.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…