Frýdek-Místek: Nové dětské hřiště na Ostravské bude mít jako první ve městě trampolínu

11.05.2020 11:38

Vedení statutárního města Frýdek-Místek pravidelně investuje do obnovy i do výstavby nových certifikovaných dětských hřišť. Nyní jich je na území města třicet šest.

Frýdek-Místek: Nové dětské hřiště na Ostravské bude mít jako první ve městě trampolínu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Nejnovějším je hřiště v Sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice, které bylo dokončeno na sklonku loňského roku. V nejbližších dnech bude zahájena výstavba nového dětského hřiště ve vnitrobloku ulic Kolaříkova, Fibichova, Ostravská a Vrchlického v Místku.

Jedná se o plochu, která projde kompletní obnovou. O nové podobě vnitrobloku si rozhodli sami obyvatelé dané lokality, a to formou dotazníkového šetření. Současné asfaltové hřiště, které tvoří většinu dané plochy, bude vybouráno, odstraněny budou i betonové zídky, sušáky na prádlo a staré kovové herní prvky. Velká část plochy bude zatravněna a doplněna novými spojovacími chodníky. V jedné části pak vznikne zbrusu nové dětské hřiště. Chybět nebudou ani nové lavičky a odpadkové koše. Upraveny budou přístupové chodníky k domům a vysazeny zde budou i další stromy a keře.

„Nové dětské hřiště bude unikátní. Jako první ve městě bude mít zbrusu nový herní prvek, který na žádném hřišti ve městě není, a to trampolínu zapuštěnou do terénu. Na hřišti budou hned dvě. Samozřejmě nebude chybět pískoviště, závěsné i pružinové houpačky, houpací hnízdo, kolotoč a prolézací herní sestava s klouzačkou. Povrch hřiště pod herními prvky bude z barevné z lité pryže, která tlumí náraz a v případě pádu snižuje riziko poranění. Hřiště bude také oploceno a bude uzamykatelné, jako již většina hřišť ve městě,“ řekl primátor Michal Pobucký, který věří, že děti si hřiště užijí a obyvatelé dané lokality budou s revitalizací celé plochy vnitrobloku spokojeni.

Práce by měly být zahájeny v polovině května. Realizovat je bude městská společnost TS a.s. za necelých 5,4 milionu korun, což je o 600 tisíc méně, než byla předpokládaná cena podle projektové dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…