Frýdek-Místek: Obálka do lednice je i v našem městě

13.01.2020 18:16

Statutární město Frýdek-Místek se připojilo ke krajskému projektu Obálka do lednice neboli IN.F.Obálka. Jejím cílem je poskytnout záchranářům při zásahu u seniorů doma v případě ohrožení zdraví nebo života informace o jejich zdravotním stavu, užívaných lécích a kontaktech na příbuzné a praktického lékaře. Obálky je možné vyzvednout v Senior Pointu, který sídlí v Centru aktivních seniorů na ulici Anenská v Místku, ale také na odboru sociálních služeb na magistrátu ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Obálka do lednice je i v našem městě
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

IN.F.obálka, kterou si senior vyzvedne, obsahuje plastový obal, informační leták s pokyny k vyplnění, formulář k vyplnění, propisku a magnetku nebo samolepku s nápisem Zde je IN.F.Obálka a telefonními čísly na složky záchranného systému.

Vyplněný formulář vloží senior do plastové obálky a tu umístí do lednice, nejlépe do vnitřní přihrádky dveří. Samolepku nebo magnetku o tom, že je držitelem IN.F.Obálky, umístí na dveře lednice nebo vstupní dveře z vnitřní strany bytu, takže záchranáři budou ihned vědět, že se rychle dostanou k potřebným informacím.

„Projekt je přínosem pro obě strany, jak pro záchranáře, tak pro seniory. Zásah záchranářů v domácnosti seniorů je vždy spojen se stresem, senior si mnohdy nevzpomene na všechny léky, které užívá, nebo neumí rychle říct, kde má uložen papírek s jejich seznamem nebo s kontakty na své blízké. V případě, že je senior v době zásahu záchranářů doma sám nebo není při vědomí, může mu obálka v ledničce možná i zachránit život. Záchranáři totiž z formuláře vyčtou nejen to, jaké léky senior užívá, ale také na co má alergii a jakými nemocemi trpí, což je v době zásahu důležité vědět,“ řekl náměstek primátora Marcel Sikora.

Město má v současnosti k dispozici 3 500 obálek. V případě velkého zájmu bude jejich počet navýšen.

IN.F.Obálka je projektem Moravskoslezského kraje pod osobní záštitou náměstka hejtmana pro sociální oblast Jiřího Navrátila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…