Frýdek-Místek: Olešnou ovládnou záchranáři

03.06.2019 15:15

Den s Integrovaným záchranným systémem ve Frýdku-Místku se letos uskuteční netradičně na přehradě Olešná, a to v sobotu 8. června od 14 hodin. Letošním tématem je záchrana osob na vodní hladině.

Frýdek-Místek: Olešnou ovládnou záchranáři
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Svou práci a svou zručnost předvedou hasiči, policisté, strážníci, zdravotníci a členové dalších složek. Zájemci si samozřejmě budou moci prohlédnout záchranářskou techniku, včetně člunů, a připraven bude i doprovodný program.

„Den s integrovaným záchranným systémem pořádá město od roku 2016. Dosud se konal na frýdeckém náměstí, kde diváci zhlédli dynamické ukázky při vyproštění a ošetření zraněných osob po dopravní nehodě, zadržení pachatele služebním psem nebo evakuaci osob z hořícího hotelového pokoje. Letošní ročník bude zcela odlišný - záchranáři budou pracovat nejen na souši, ale taky na vodě, takže v akci nebudou chybět záchranářské čluny a další technika a vybavení,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Cílem akce je přiblížit lidem práci záchranných složek při záchraně lidských životů, což se mnohdy neobejde bez dobře zvládnuté logistiky, tedy toho, aby na sebe činnosti jednotlivých složek co nejlépe a co nejrychleji navazovaly. A to vyžaduje nejen odborné znalosti a zručnost, ale taky umění konstruktivní komunikace a rozhodování, což není ve stresových a vypjatých situacích nejsnadnější,“ dodal náměstek primátora Pavel Machala s tím, že všem těm, kteří neváhají nasazovat své životy při záchraně cizích životů, patří obdiv.

Připraven bude také doprovodný program. Hasiči děti svezou v červených záchranářských člunech a dají jim také možnost vyzkoušet si, jak těžké je ovládat člun lidskou silou pomocí pádel.  Středisko volného času Klíč bude mít pro děti připraveny hry a soutěže a samozřejmě nebude chybět prezentace a prohlídka vystavené techniky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…