Frýdek-Místek: Skluzavky na Olešné jsou opět v provozu

02.06.2017 18:18

Velké skluzavky a houpací lana na multifunkčním hřišti v areálu přehrady Olešná opět lákají k dovádění. V prostoru kolem nich byl položen travnatý koberec a dokončeno bylo také oplocení zabraňující dětem nepozornému vběhnutí na cyklostezku, která je zejména v letních měsících plná bruslařů a cyklistů.

Frýdek-Místek: Skluzavky na Olešné jsou opět v provozu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Multifunkční hřiště v areálu přehrady Olešná, které tvoří dvě hřiště pro děti, zážitkové hřiště s adrenalinovými prvky a také fitness hřiště nabízí spoustu vyžití. V největším obležení jsou již tradičně velké skluzavky. Povrch kolem nich tedy potřebuje častější údržbu. Letos byl v prostoru skluzavek položen nový travnatý koberec a upravena byla dopadová plocha pod houpacími lany. Dokončeno bylo i ochranné oplocení hřiště vedoucí souběžně s cyklostezkou.

Oplocení hřiště na přehradě Olešná bylo součástí investiční akce zahrnující oplocení i dalších hřišť na území města. „V rámci první etapy jsme pro oplocení vytipovali celkem pět dětských hřišť. Hřiště v ulicích Dr. Petra, Dobrovského, Marie Majerové a v rekreačním areálu Olešná již byla oplocena. Hřiště na ulici Mozartova bude oploceno do konce června,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar s tím, že smyslem oplocení je zajištění větší bezpečnosti dětí a ochrana instalovaného mobiliáře.

„Aby oplocení nepůsobilo nudně, vylepšujeme je obrázky, které malovaly děti prvního stupně místních základních škol. Nejzdařilejší díla byla zvětšena a přenesena na speciální grafické panely odolné povětrnostním vlivům. Potisk je oboustranný, takže obrázky zdobí vnější i vnitřní část hřiště,“ doplnil primátor Michal Pobucký s tím, že na oplocení je umístěno přes 530 kreseb. Práce na opravě skluzavek i na oplocení hřišť realizovala městská společnost TS a.s. „Věříme, že oplocení dětských hřišť se podařilo zatraktivnit a bude mít u občanů pozitivní ohlas. Bohužel se stále potýkáme s vandalismem. V některých lokalitách vandalové záměrně a opakovaně oplocení poškozují a naši zaměstnanci ho opakovaně opravují,“ posteskl si předseda představenstva společnosti Jaromír Kohut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.