Frýdek-Místek: Ve městě se rozšíří nabídka sociálních služeb

19.01.2012 16:26

Dvě nové sociální služby ve městě nabídne od 1. února Charita Frýdek-Místek. V rekonstruovaných půdních prostorách Domu pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké (naproti baziliky) bude provozovat pobytové služby pro seniory a lidi se zdravotním postižením.

Frýdek-Místek: Ve městě se rozšíří nabídka sociálních služeb
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Centrum odlehčovacích služeb a Týdenní stacionář mají za cíl umožnit osobě, která dlouhodobě pečuje o své blízké čas nezbytný pro řešení osobních záležitostí, ale také čas na nezbytný odpočinek. „Díky pobytu v týdenním stacionáři mohou zůstat lidé pečující o své blízké v práci nebo dočerpat síly pro další péči. Týdenní stacionář poskytuje služby od pondělí do pátku a víkendy mohou trávit uživatelé zase zpět v domácím prostředí,“ uvedl Radovan Pácl z Charity Frýdek-Místek.

Rekonstrukce prostor pro poskytování výše zmíněných sociálních služeb byla zajištěna díky dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši 14 milionů Kč.

Statutární město Frýdek-Místek provoz Charity Frýdek-Místek dlouhodobě podporuje. „V roce 2011 byla Charitě Frýdek-Místek, v rámci dotací na podporu a rozvoj sociálních služeb ve Frýdku-Místku, přidělena z městského rozpočtu částka přesahující 1,7 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Libor Koval.

MM F-M, Jana Matějíková


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.