Frýdek-Místek: Ve městě se rozšíří nabídka sociálních služeb

19.01.2012 16:26

Dvě nové sociální služby ve městě nabídne od 1. února Charita Frýdek-Místek. V rekonstruovaných půdních prostorách Domu pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké (naproti baziliky) bude provozovat pobytové služby pro seniory a lidi se zdravotním postižením.

Frýdek-Místek: Ve městě se rozšíří nabídka sociálních služeb
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Centrum odlehčovacích služeb a Týdenní stacionář mají za cíl umožnit osobě, která dlouhodobě pečuje o své blízké čas nezbytný pro řešení osobních záležitostí, ale také čas na nezbytný odpočinek. „Díky pobytu v týdenním stacionáři mohou zůstat lidé pečující o své blízké v práci nebo dočerpat síly pro další péči. Týdenní stacionář poskytuje služby od pondělí do pátku a víkendy mohou trávit uživatelé zase zpět v domácím prostředí,“ uvedl Radovan Pácl z Charity Frýdek-Místek.

Rekonstrukce prostor pro poskytování výše zmíněných sociálních služeb byla zajištěna díky dotaci z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši 14 milionů Kč.

Statutární město Frýdek-Místek provoz Charity Frýdek-Místek dlouhodobě podporuje. „V roce 2011 byla Charitě Frýdek-Místek, v rámci dotací na podporu a rozvoj sociálních služeb ve Frýdku-Místku, přidělena z městského rozpočtu částka přesahující 1,7 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Libor Koval.

MM F-M, Jana Matějíková


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…