Frýdek-Místek: Ve městě vzniká další dětské hřiště

20.07.2012 20:00

Statutární město Frýdek-Místek investuje do dětských hřišť. Od roku 2002 jich podle přísných evropských norem vzniklo 22. Na přelomu července a srpna bude dokončeno 23 dětské hřiště, které vzniká na sídlišti Spořilov, v blízkosti řeky Ostravice.

Frýdek-Místek: Ve městě vzniká další dětské hřiště
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

"Nové dětské hřiště je realizováno na stávající ploše trávníku. Dětem nabídne pískoviště, ale také prolézačku se skluzavkou, dvojitou řetězovou houpačku, skupinovou houpačku tzv. hnízdo, prolézačku s vnitřní sítí, kladinu se dvěma pružinami a dvojmístné houpadlo na pružině,“ uvedl náměstek primátora Michal Pobucký s tím, že pod herní prvky budou položeny pryžové desky, které tlumí náraz a hřiště bude doplněno lavičkami a odpadovým košem.

Dodavatelem hřiště je společnost TS a.s. Celkové náklady na vybudování hřiště činí 700 tisíc korun, přičemž 150 tisíc z této částky bude uhrazeno z nadačního příspěvku z Nadace ČEZ v rámci nadačního projektu Oranžové hřiště.

 Město plánuje v budoucnu rekonstruovat stávající hřiště na sídlišti Slezská a v sadech Svobody, ale také vybudovat nová dětská hřiště v dalších lokalitách.  Každoročně město také nechává vyměnit písek v dětských pískovištích, kterých je 133 a která jsou součásti nových i starých dětských hřišť, nebo jsou umístěna samostatně na ploše zeleně.

MM F-M, Jana Matějíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…