Frýdek-Místek: Ve středu zasednou zastupitelé

01.06.2020 21:20

Ve středu 3. června v 8 hodin se ve velké zasedací místnosti frýdeckého magistrátu uskuteční 10. zasedání Zastupitelstva města Frýdku-Místku. V rámci preventivních opatření v souvislosti s koronavirem budou v jednacím sále přítomni pouze zastupitelé. Veřejnost a zástupci médií budou moci jednání sledovat on-line nebo na obrazovce v předsálí.

Frýdek-Místek: Ve středu zasednou zastupitelé
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Zastupitelé budou schvalovat prominutí nájemného z užívání městských nebytových prosotor a pozemků podnikatelům, kterým protikoronavirová opatření znemožnila nebo výrazně omezila jejich činnost. Za dobu od 12. března do 31. května by jim mohlo být prominuto  30 % z nájemného, včetně z něj plynoucích úroků z prodlení. Pokud to zastupitelé schválí, bude podnikatelům nájemné odpuštěno bez ohledu na to, zda vejde v platnost i vládní návrh, který podmiňuje státní příspěvek podnikatelům na nájemné v případě, že se na pomoci bude spolupodílet i pronajímatel, tedy majitel.

Na stole bude také novela vyhlášky o regulaci hlučných činností nebo o nočním klidu. Zastupitelé projednají také dotace do oblasti sociálních služeb a schvalovat budou i žádosti o dotace z programu na pořízení hybridních automobilů, jehož cílem je snížit negativní vlivy dopravy na zdraví a životní prostředí. Maximální výše dotace na jeden projekt činí 75 tisíc korun.

Zastupitelstvo města je veřejné. Jeho zasedání lze sledovat on-line prostřednictvím webových stránek města ZDE. Program zastupitelstva najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…