Frýdek-Místek: Výstava origami modelů zpestří prostor bývalé Moravia banky

25.05.2018 12:16

Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se svou organizací KulturouFM a Drahomírou Jurtíkovou pořádá výstavu Origami – umění skládání z papíru autora Víti Masopusta. Konat se bude od 28. května do 6. června v budově bývalé Místecké záložny (Moravia banky) v Místku, sousedící s Národním domem, a to od pondělí do pátku vždy od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Frýdek-Místek: Výstava origami modelů zpestří prostor bývalé Moravia banky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Vít Masopust je absolventem místního Gymnázia Petra Bezruče. Skládání origami modelů se věnuje pět let. Jeho sbírka čítá přes sto modelů různých velikostí, které jsou složeny převážně z jednoho kusu papíru. Nad zpracováním jednoho modelu tráví i desítky hodin. Inspiruje se přitom prací známých autorů Shuki Kato či Kamiya Satoshi.

„Výstava origami modelů bude jedinečná a navíc rozšířená o výrobky studentů Základní umělecké školy ve Frýdku-Místku. Její součástí bude i výtvarná dílna pro děti a dospělé. V mnohých tak může být probuzen zájem a skryté vlohy pro tvoření rukama, od kterého už je to jen kousek k řemeslu, které je dnes velice ceněno. Věřím, že výstava pořádaná v historickém objektu, který bude jednou součástí kulturního centra, přiláká širokou veřejnost a že na ni zavítají také žáci základních a středních škol,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 28. května od 17 hodin. Všichni jsou zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…