Frýdek-Místek: Zápisy do 1. tříd opět bez přítomnosti dětí

25.03.2021 16:44

Základní školy zřizované statutárním městem Frýdek-Místek budou přijímat žádosti o přijetí k povinné školní docházce v termínu od 6. 4. do 20. 4. 2021. Vzhledem k vyhlášeným krizovým opatřením budou zápisy prvňáčků probíhat bez osobní přítomnosti dětí ve škole.

Frýdek-Místek: Zápisy do 1. tříd opět bez přítomnosti dětí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Pro školní rok 2021/2022 se zapisují děti narozené od 1. 9. 2014 do 31. 8. 2015 a děti s odkladem školní docházky z minulého roku.

Detailní informace k zápisu mají školy na svých webových stránkách. Školy upřednostňují podání žádosti on-line. Zákonným zástupcům (rodičům), kteří nemají možnost podat žádost o zápis dítěte do 1. třídy on-line, nabízejí i jiné možnosti.

Zastupitelstvo města na základě ustanovení školského zákona vydalo Obecně závaznou vyhlášku č. 3/2017, kterou se stanoví školské obvody základních škol zřizovaných statutárním městem Frýdek-Místek.

Do spádové školy jsou přednostně přijímáni žáci s místem trvalého pobytu v příslušném školském obvodu, a to do výše povoleného počtu žáků uvedeného ve školském rejstříku.

Dítě je samozřejmě možné zapsat i na jinou než spádovou školu, ovšem v takovém případě je nutné počítat s tím, že do ní nemusí být přijato. Záleží totiž na kapacitě školy.

V příštím školním roce by mělo do 1. tříd základních škol nastoupit přibližně 500 prvňáčků, tedy stejně jako v tomto školním roce.

Další informace a seznam spádových škol ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…