Frýdek-Místek: Znáte příběh Vánoc?

07.12.2018 7:34

Vydejte se s Turistickým informačním centrem Frýdek-Místek za příběhem Vánoc, díky kterému si připomenete vánoční zvyky a tradice a nasajete tu pravou vánoční atmosféru.

Frýdek-Místek: Znáte příběh Vánoc?
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Příběh Vánoc začne historik Petr Juřák vyprávět v úterý 11. prosince v 16:30 hodin na Zámeckém náměstí ve Frýdku. Odtud se vydáme do kostela sv. Jana Křtitele, následně do kostela sv. Jošta a finále prohlídky bude patřit letos vyhlášené národní kulturní památce a jediné bazilice v Moravskoslezském kraji.

„Po celou dobu této vánoční procházky si budeme povídat o Vánocích. Dozvíte se například, co jsou to liturgická období, advent, co znamenají jednotlivé adventní neděle, v čem mají původ betlémy, vánoční stromy, koledy a jiné symboly Vánoc. A hlavně si připomeneme, jak se v minulosti slavily Vánoce u nás na Frýdecko-Místecku,“ přibližuje průběh ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná. Závěr prohlídky pak zpestří vystoupení dětí z místní Základní umělecké školy.

Vstup na poslední letošní komentovanou prohlídku v rámci Dnů s průvodcem je zdarma a koná se za každého počasí. Časová náročnost prohlídky je 1,5 – 2 hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…