Gastrofestival se každoročně rozrůstá o nabízený sortiment. Už nyní pořadatelé slibují na 60 stánků, ve kterých návštěvníci najdou různé speciality české i zahraniční kuchyně. „Těšit se mohou například na burgery, saláty, pomazánky, žebra, sushi, steaky, cizrnové kari, netradiční bramborové placky, sýry, tyrolské speciality, vše doplní nepřeberná nabídka pití, dezertů nebo loňský hit rolovaná zmrzlina,“ vyjmenovává produkční akce Nikola Laníková z pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek.
Kromě ochutnávek budou moci diváci nahlédnout do kuchyně Markéty Hrubešové, která ve dvou vstupech připraví v kuchařském stanu své oblíbené recepty. Pro milovníky správně načepovaného piva bude připravena škola čepování piva, a po obědě se všichni dozví, který recept vyhrál v letošním souboji o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Kdo bude mít odvahu, můževyzkoušet v chilli výzvě koncentráty chilli s pálivostí 30 000x vyšší než je omáčka tabasco.
Celý den se ale nebude točit jen kolem gastronomie. V Zámeckém parku si na své přijdou děti ve velké dětské zóně, na podiu se vystřídají folklórní soubor Sedmikvítek, kapela Platonic, Stanley´s Dixie Street Band, Olympic revival, legendární kapela Turbo, a to vše v čele s moderátorem Vojtěchem Bernatským.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV