Frýdek-Místek posvětí parkování uprostřed náměstí

31.12.2013 19:06

V centru Frýdku-Místku přibudou nová parkovací místa. Zástupci města chtějí umožnit parkování uprostřed Zámeckého náměstí ve Frýdku, kde řidiči opakovaně i přes zákaz parkují své vozy a riskují tak pokutu od strážníků městské policie.

Frýdek-Místek posvětí parkování uprostřed náměstí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Zákaz parkování uprostřed Zámeckého náměstí platí již dvacet let. Doba se ale změnila a dopravní značení kruhového objezdu, uvnitř kterého se nesmí parkovat, je již nevyhovující. Nejen, že se zvýšil počet obyvatel vlastnících automobil, ale zvýšila se také potřeba lidí dojet autem co nejblíže k požadovanému cíli,“ vysvětluje vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Miroslav Hronovský.

„Každá mince má dvě strany, takže reakce na tento krok mohou být různé. My ale chceme podpořit návštěvnost náměstí a pomoci místním podnikatelům udržet si zákazníky a klienty,“ vysvětluje, proč radnice od Nového roku plánuje změnu dopravního značení na náměstí tak, aby bylo možné uvnitř náměstí parkovat, náměstek primátora Karel Deutscher.

Vzniknout by zde mělo zhruba třicet placených parkovacích míst, přičemž by se jednalo o kolmé parkování. Poté, co tuto změnu dopravního značení odsouhlasí Policie ČR, bude parkování uvnitř náměstí možné. Zaparkovaná vozidla uvnitř náměstí nebudou bránit v dopravě.

„Pokud by někdo namítal, že zaparkovaná auta uprostřed náměstí odradí zákazníky od posezení v letních předzahrádkách, pak můžeme uvést jen to, že již dvacet let lemují prstenec kruhového objezdu zaparkovaná auta, která dělí od předzahrádky pouze chodník, a předzahrádky jsou i přesto hojně navštěvované. Návštěvníci navíc mohou strávit příjemné a zcela nerušené chvíle v přilehlém zrekonstruovaném parku za Frýdeckým zámkem, který nabízí vyhlídkovou promenádu s řadou odpočívadel, okrasným sadem z planých třešní i dětským hřištěm. Je odtud výhled do údolí, na místeckou část města, ale také na Beskydy,“ připomíná primátor Michal Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…