Frýdek-Místek ušetří miliony na pojištění

24.01.2012 20:38

Rada města rozhodla na základě doporučení komise pro otevírání obálek, posouzení kvalifikace, posouzení a hodnocení nabídek na plnění nadlimitní veřejné zakázky, zadávané v otevřeném řízení, o výběru nejvhodnější nabídky na „Centrální pojištění statutárního města Frýdek-Místek a pověřujících zadavatelů“ pro období od 1. 3. 2012 do 29. 2. 2016.

Frýdek-Místek ušetří miliony na pojištění
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„S výsledkem řízení jsme nadmíru spokojeni, protože se nám podařilo ušetřit miliony korun. Vybírali jsme ze dvou variant, kdy kromě majetku města a jeho příspěvkových organizací jsme poptávali i souhrnnou nabídku pro obchodní společnosti města – DISTEP a.s., Sportplex Frýdek-Místek, s.r.o., TS a.s., Frýdecká skládka, a.s. Ta vyzněla nejlépe, proto jsme se pro ni rozhodli. Ročně ušetříme téměř tři miliony korun,“ informoval náměstek primátora Dalibor Hrabec.

Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu uchazeče by měla po podpisu smlouvy získat Česká podnikatelská pojišťovna, které město za tuto položku zaplatí bezmála sedm milionů korun.

Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a havarijní pojištění by měla získat ČSOB pojišťovna, a.s. za zhruba sedm a půl milionu a nejlepší nabídku na cestovní pojištění podala Allianz pojišťovna.

„Základním a jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena pro každou část pojištění v každé variantě,“ připomněl náměstek primátora Dalibor Hrabec, že město ve výběrovém řízení sledovalo výhradně cenovou výhodnost.

MM F-M, Petr Pavelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…