Frýdlant: Autokemp bude částečně zprovozněn už letos

28.01.2023 10:41 | Tisková zpráva

První etapu rekonstrukce autokempu zahájí letos Město Frýdlant. Areál, ležící v lokalitě takzvaného Podzámčí, se dočká připojení na kanalizaci, veřejného osvětlení, rekonstrukce vnitřních obslužných cest, sociálního zázemí a počítá také s novým objektem recepce a rekonstrukcí glorietu.

Frýdlant: Autokemp bude částečně zprovozněn už letos
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Navrácení života do autokempu má v dnešní době určitě velké opodstatnění. Řada lidí začala navštěvovat zajímavá místa v naší republice, k čemuž nám trochu nahrál Covid. Lidi přestoupili z hotelových služeb do svých „bydlíků“ a jezdí po celé republice navštěvovat různé turistické cíle. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí
Město Frýdlant má bezesporu co nabídnout a jediné, co tu chybí, je dostatečná ubytovací kapacita pro turisty, aby u nás mohli zůstat několik dní a prohlédnout si v klidu celé Frýdlantsko. Chceme jim v autokempu nabídnout super zázemí, ať přijedou pod stan nebo v obytném autě,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Město Frýdlant proto připravilo několik etap obnovy autokempu, přičemž první počítá se základní obnovou a stavbou všeho potřebného k pobytu turistů v kempu a v těch dalších je už například i stavba koupaliště. Opravy a zkapacitnění se v rámci první etapy prací dočká stávající sociální zázemí, vybudovány budou cestní sítě a inženýrské sítě tak, aby fungovaly vodovodní a elektrické přípojky. „Obnovou projdou cesty v kempu, které budou buď s mlatovým povrchem, nebo ze žulových odseků s obrubou ze žulových kostek, vzniknou jednotlivá místa pro stanování, postavena bude nová recepce s denní místností pro zaměstnance, toaletou, bistrem a barem s krytým posezením a vznikne i připojení k internetu. Rekonstruován bude gloriet, ze kterého zmizí původní vestavba kiosku a obnovena bude jeho původní klenutá konstrukce s freskami, podepřená antickými sloupy,“ doplňuje starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Před poškozenou obvodovou zeď autokempu umístí město provizorně mobilní oplocení. „Bohužel nebudeme v této první etapě přistupovat k opravě zdi, která je památkově chráněna a její obnova je velmi finančně náročná. Potřebných několik milionů korun teď na tuto akci nemáme. Opravu zdi tak posuneme do dalších etap,“ uzavírá Dan Ramzer.

Opravu autokempu bude město hradit ze svého rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.