Frýdlant: Byla opět zahájena univerzita třetího věku

08.10.2022 15:55 | Tisková zpráva

Ve Frýdlantě byla v úterý 4. října 2022 opět zahájena Virtuální univerzita třetího věku. Určena je seniorům z Frýdlantska, případně lidem v invalidním důchodu.

Frýdlant: Byla opět zahájena univerzita třetího věku
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Virtuální univerzitu třetího věku mohou studovat díky projektu České zemědělské univerzity v Praze, na kterém se vedle Města Frýdlant podílí i Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Oficiálního zahájení nového tříletého běhu Virtuální univerzity třetího věku se v úterý v prostorách Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant zúčastnili vedle studentů i starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka a ředitele SŠHL Frýdlant Ing. Miroslav Kudrna.

„Studium bude probíhat ve dvou semestrech, zimním (říjen – prosinec) a letním (únor – duben). Standardní délka studia je 3 roky (6 semestrů) a je zakončeno slavnostní promocí,“ říká za koordinátora tohoto vzdělávání, kterým je nezisková organizace Umíme si pomáhat, z. s., Ing. Barbara Vítková.

„Výuka probíhá u nás v prostorách Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant. Četnost schůzek bude pravidelně se opakující, a to jednou za 14 dní a výukový program vždy trvá vždy zhruba 1,5 hodiny,“ upřesňuje ředitel SŠHL Frýdlant Ing. Miroslav Kudrna.

Během semestru je plánováno šest setkání, v nichž tutor studenty provede interaktivní přednáškou. Tématem prvního semestru je barokní architektura v Čechách.

„Nesmírně nás těší, že mají i starší občané pořád chuť se vzdělávat, zůstávají aktivní a udržují společenský život. Držíme jim palce, aby tento nový tříletý běh zvládli jako ten předchozí, na jedničku s hvězdičkou,“ uzavírá starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…