Frýdlant: Hlavně na sídlištích je situace s chybějícími parkovacími místy kritická

12.08.2018 20:05

Frýdlantu chybí především na sídlištích parkovací místa. Město o problému ví a postupně ho řeší. Jen v letošním roce byla obnovena nebo nově vytvořena tři parkoviště, na dalších se již pracuje nebo bude v příštích týdnech pracovat.

Frýdlant: Hlavně na sídlištích je situace s chybějícími parkovacími místy kritická
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Dvacet nových parkovacích míst vzniká v současné době na dříve nevyužívaném místě tvořeném udusanou hlídnou u restaurace Slovanka v Družstevní ulici ve Frýdlantu. Nové zpevněné plochy pro parkování mají být hotové do konce prázdnin.

„V prostoru trojúhelníkového tvaru u restaurace Slovanka byla dříve uválená hlína, na které se parkovalo jen z části. Situace s parkováním je ale v této oblasti kritická, proto jsme hledali způsob, jak počet míst určených k parkování zvýšit,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má komunikace ve městě ve své kompetenci. Město se proto rozhodlo nevyužívanou plochu přeměnit na zpevněné plochy určené k odstavení automobilů.

Práce na nové zpevněné ploše ale nezahrnou jen samotná parkovací stání. „V rámci akce, která přijde na zhruba 900 tisíc korun, dojde také k prodloužení chodníku, který vede podél Rákosníčkova hřiště. Ten dříve končil u původního parkoviště a k sídlišti už museli lidé chodit právě po vyšlapaných cestách na udusané hlíně. Nově bude chodník prodloužen, aby celý prostor propojil,“ doplňuje Jiří Stodůlka.

Další nové parkovací plochy město připravuje

Letos jde už o třetí parkoviště, na kterém se ve Frýdlantu pracuje. V předchozích týdnech nechalo město zrekonstruovat parkoviště v Havlíčkově ulici, v červnu pak vytvořilo úplně nové v Bezručově ulici. Nákladem 800 tisíc korun tam vzniklo 17 nových parkovacích míst.

Další nové parkovací plochy pak Frýdlant připravuje. „Na více míst k parkování se mohou těšit lidé v ulici Lesní. Rozšířením stávajícího parkoviště na konci sídliště nad úvozem jich přibude 28. V projektové přípravě je také nové parkoviště v ulici Bezručova, kde má vzniknout dalších 18 parkovacích míst,“ doplňuje místostarosta Frýdlantu.

Město se problémem s parkováním především na velkých sídlištích dlouhodobě zabývá. „Víme, že situace je tam vinou nekvalitních projektů z minulosti, kdy se nepočítalo s takovým nárůstem automobilové dopravy, tristní. Auta odstavená na všemožných volných plochách velmi často blokují průjezd vozům složek integrovaného záchranného systému. Nejednou se stává, že hasiči, sanitka nebo policie nemůžou projet tam, kam by potřebovali. Jen z posledního sčítání vozů v ulicích Březová, Družstevní a Lesní jsme došli k číslu 250 automobilů. To je opravdu obrovské číslo a tolik parkovacích míst v těchto ulicích není. Děláme proto všechno možné, abychom počet míst pro odstavení vozů zvýšili,“ uzavírá Jiří Stodůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…