Frýdlant: Kvůli rekonstrukci mostu bude uzavřena silnice

20.03.2019 18:45

Od 1. dubna bude na pět měsíců úplně uzavřená silnice III. třídy ve Frýdlantu, v místní části města Větrov. Důvodem uzavírky je rekonstrukce havarijního stavu mostu. Uzavírka si vyžádá omezení veřejné linkové autobusové dopravy. Celkové náklady na rekonstrukci mostu dosahují 3,9 milionu korun. Stavbu zaplatí kraj ze svého rozpočtu.

Frýdlant: Kvůli rekonstrukci mostu bude uzavřena silnice
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Rekonstrukce mostu ve Frýdlantu bude jednou z prvních zahajovaných staveb na krajské silniční síti v letošním roce. Z důvodu kompletní výměny stávajících konstrukcí za nové železobetonové si oprava vyžádá úplné uzavření silnice. Řidiči by však již od 1. září mohli úsekem projíždět bez omezení,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Úplná uzavírka provozu na silnici omezí také vybrané spoje linky 540640. Autobusy budou muset zvolit objízdnou trasu ve směru od Liberce po silnici I/13. „Obyvatelé Větrova se však nemusí obávat. Situaci vyřešíme závleky vybraných spojů ve směru do Raspenavy,“ dodal náměstek Sviták. Výlukové jízdní řády jsou dispozici ZDE.

Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou 3,9 milionu korun. Liberecký kraj v dubnu plánuje zahájit další rekonstrukce silnic, a to v Koberovech, dále velkoplošnou opravu vozovky silnice III. třídy Rychnov–Radoňovice, rekonstrukci silnice III. třídy v úseku Pulečný–Klíčnov, opravu silnice II. třídy Ohrazenice–Turnov–Svijany, případně rekonstrukci mostu na silnici III. třídy v Zákupech, v místní části Kamenice, nebo sanaci svahu na silnici II. třídy v Libštátu. Již od 5. března pokračuje po zimním období rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…