Frýdlant: Nosným tématem předposledního setkání s občany byla rekonstrukce Kodešovy ulice

25.09.2021 13:10 | Tisková zpráva

Hlavním tématem předposledního setkání starosty a místostarosty Frýdlantu s občany v terénu se stala v pondělí 20. září 2021 rekonstrukce Kodešovy ulice. A není divu, setkání totiž tentokrát proběhlo v klubovně Českého svazu chovatelů právě v Kodešově ulici. Debatovat se starostou města Jiřím Stodůlkou a místostarostou Danem Ramzerem přišlo osm místních občanů.

Frýdlant: Nosným tématem předposledního setkání s občany byla rekonstrukce Kodešovy ulice
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Lidé tady na nás byli pečlivě připravení. Většina měla seznam hned několika věcí, které je trápí a se kterým jim můžeme jako město pomoci. Velká část z nich se týkala problémů, které přináší rekonstrukce krajské Kodešovy ulice,“ říká starosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Šlo například o poškozenou branku, neřešené podzemní prameny nebo nemožnost vyjet kvůli špatně provedenému nájezdu velkým vozem z garáže. „Všechny problémy, se kterými se lidé potýkají v souvislosti s rekonstrukcí Kodešovy ulice, jsem si zapsal a už je začínáme řešit s dodavatelem stavby. Jsem přesvědčen, že se nám podaří ve všech případech dosáhnout spokojenosti našich občanů, se kterými někdy dodavatelé nekomunikují. S námi komunikovat musejí,“ dodává starosta Frýdlantu.

Některé problémy přitom obyvatelé Kodešovy ulice řeší již delší dobu. „Opakuji to na setkáních s občany velmi často a myslím to naprosto vážně. V případě, že budete mít problém, se kterými si nebudete vědět rady, ale se kterým vám může pomoci město, neváhejte a obraťte se na nás. Naše mailové adresy a čísla na mobilní telefony jsou na webu města, komunikujeme i přes messenger, whatsapp, zprávy, maily. Nebojte se na nás obrátit hned a nenechávejte problémy neřešené, byť i kvůli tomu, že se s vámi nechce odpovědný člověk bavit. Ozvěte se nám a my vám pomůžeme věc vyřešit. Čím dřív tak učiníte, tím dřív může váš problém zmizet,“ apeluje na občany Frýdlantu místostarosta města Dan Ramzer, který také upozorňuje na to, že některé problémy už po delší době prostě vyřešit nelze.

Během setkání s občany v Kodešově ulici také představitelé města znovu vysvětlovali, proč je nezbytné houkání hasičských sirén při aktivaci Jednotky sboru dobrovolných hasičů Frýdlant nebo si vyslechli podnět k dopravnímu řešení dvou komunikací v lokalitě. A dostali i pochvalu.

„Děkujeme všem, kteří na setkání přišli a kteří přinesli své podněty,“ uzavírá místostarosta města.

Poslední setkání starosty a místostarosty Frýdlantu s občany proběhne v pondělí 27. září 2021 v jídelně základní školy v Bělíkově ulici. Začátek je opět v 18.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…