Frýdlant: Nově vznikající moderní učebna pro výuku jazyků už čeká na vybavení

18.05.2021 19:53

Moderní učebnu cizích jazyků bude mít od školního roku 2021/2022 pracoviště ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant v Husově ulici. Vzniká v přízemí základní školy a pojme až 32 žáků.

Frýdlant: Nově vznikající moderní učebna pro výuku jazyků už čeká na vybavení
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

V současné době jsou v rekonstruované učebně hotové hrubé práce, následovat bude její vybavení nábytkem a technikou a dokončení konektivity. Učebna je vybudována díky projektu, financovanému z Integrovaného regionálního operačního programu.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Nová jazyková učebna vzniká díky MAS Frýdlantsko z.s. a projektu nazvanému „Modernizace učebny pro výuku cizích jazyků a konektivita ZŠ, Frýdlant“. „V rekonstruované učebně už proběhla demontáž podlahových krytin, obkladů, svítidel, obnova elektroinstalací, úprava povrchů a pokládka nové podlahy. Hotové jsou také rozvody a sítě pro jednotlivé stoly. V nejbližší době dojde k obložení hygienického koutku s umyvadlem, výmalbě, položení lina, budou osazena nová topná tělesa, navrácena budou původní svítidla, která byla vyhovující. Následně bude učebna kompletně vybavena nábytkem a technickým i technologickým vybavením pro moderní jazykovou a ICT výuku,“ říká Bc. Zdena Ubiasová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant. Učebna bude obsahovat kompletní vybavení pro projekci, technologie jazykové laboratoře se sdílením obrazu a zvuku, stoly a židle pro žáky, soustředěné do takzvaných hnízd pro čtyři žáky najednou, nebo třeba katedru učitele, do které budou instalovány technologie jazykové učebny, jako například prezentační počítač, stolní vizualizér, datový switch a komponenty jazykové laboratoře. Vybavení by učebna měla získat v průběhu června.

„Učebna, která je v současné době připravována a sloužit má začít už na začátku příštího školního roku, je určena všem žákům ZŠ Frýdlant od 1. do 9. ročníku, budou ji moci využívat také účastníci zájmových kroužků, které nabízí Dům dětí a mládeže Frýdlant,“ říká ředitel ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Mgr. Bc. Petr Kozlovský.

V rámci realizace druhé části projektu, konektivity, dojde k celkové optimalizaci a modernizaci stávajícího řešení propojení pracovišť školy v ulici Husova a také v ulici Bělíkova. Dojde ke kompletnímu zasíťování učeben a kabinetů vyžadujících napojení na internet. Nevyhovující řešení bude nahrazeno moderními technologiemi, jakými jsou například optické kabely. „Laicky řečeno se bude možné díky konektivitě ve škole z vybraných učeben nebo kabinetů jednoduše připojit na internet díky wifi a to jak z počítačů, tak třeba z tabletů, které má škola k dispozici pro výuku dětí,“ vysvětluje ředitel školy. Konektivita by měla být dokončena v červenci.

„Práce na vzniku nové učebny pro výuku cizích jazyků a počítačů začaly v průběhu února, spolu s konektivitou ZŠ mají být hotovy do konce července tohoto roku. Celkové náklady projektu jsou zatím vyčísleny na 5 803 957,21 korun s DPH, dotace z IROPu činí 5 096 883,38 korun s DPH. Zbytek nákladů bude uhrazen z městského rozpočtu,“ uzavírá Zdena Ubiasová z investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Nová jazyková a počítačová učebna vznikne díky projektu nazvanému „Modernizace učebny pro výuku cizích jazyků a konektivita ZŠ, Frýdlant“, registrační číslo projektu CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_075/0012607, název výzvy 5. výzva MAS Frýdlantsko-IROP-Modernizace škol II.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.