Frýdlant: Ve Školní ulici pokračují práce na zateplení panelového domu

24.06.2019 7:34

Od poloviny dubna pokračují v ulici Školní ve Frýdlantu stavební práce na panelovém domu čp. 1189, 1190 a 1191 a to v rámci projektu snížení jeho energetické náročnosti.

Frýdlant: Ve Školní ulici pokračují práce na zateplení panelového domu
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Po montáži lešení byly zahájeny práce na západní straně fasády a na části jižní fasády. Byla provedena demontáž podlahových konstrukcí balkónů – lodžií a zábradlí, demontáž stávajících hromosvodů, očištění vnějších stěn tlakovou vodou od nečistot. Došlo na lokální vysprávky cementovou maltou a byla zahájena montáž zateplovacího systému. Nyní je fasáda na západní straně panelového domu již hotová a to včetně probarvené konečné omítky.

"Dělníci nyní dokončují fasádu na jižní straně, včetně zateplení meziokenních vložek, balkónů, ostění, nadpraží a parapetů. V objektu jsou v současné době pokládány nové podlahy z dlaždic v místě balkónů, čemuž předcházelo vybourání stávající nevyhovující dlažby, opravení spodních betonů, a provedení nové spádová a hydroizolační stěrka," přibližuje vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Bc. Zdena Ubiasová.

Město Frýdlant si od rekonstrukce devítipodlažního bytového domu s celkem 24 bytovými jednotkami a třemi vchody slibuje snížení jeho energetické náročnosti. "Stávající energetické provozní podmínky objektu totiž finančně velmi zatěžovaly domácnosti žijící v tomto bytovém domě a zároveň byl provoz objektu neefektivní vzhledem k životnímu prostředí," doplňuje Zdena Ubiasová.

"Snížení energetické náročnosti bytového domu č.p. 1189 ve Frýdlantu", CZ.06.2.11/0.0/0.0/17_097/0010480 a "Snížení energetické náročnosti bytového domu č.p.1190 a č.p.1191", CZ.06.2.11/0.0/0.0/17_097/0010479 bylo finančně podpořeno Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…