Frýdlant: Ve čtvrtek město navštíví polský velvyslanec Mateusz Gniazdowski

17.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Velvyslanec Polské republiky Mateusz Gniazdowski navštíví ve čtvrtek 19. ledna 2023 Frýdlant a Frýdlantsko. Jeho program zde bude rozdělen na dvě části.

Frýdlant: Ve čtvrtek město navštíví polský velvyslanec Mateusz Gniazdowski
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

V té první se sejde s vedením města a kastelánem Hradu a zámku Frýdlant a ve druhé pak se zástupci měst a obcí Frýdlantska i polského příhraničí. Velvyslanec Polské republiky je v Libereckém kraji na pozvání hejtmana Martina Půty a ve čtvrtek spolu s ním kromě Frýdlantska navštíví i Chrastavu, Hrádek nad Nisou a Uhelnou.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17817 lidí

„Během první části návštěvy polského velvyslance se bude ve Frýdlantu v historické radnici jednat o otázkách dopravního napojení Frýdlantska na Polsko, hovořit budeme o podmínkách bezpečnosti v česko-polském příhraničí i o cestovním ruchu. Společně s kastelánem hradu a zámku Jiřím Holubem budeme probírat propojení zámku s polským příhraničím tak, aby se počet polských návštěvníků na naší krásné památce a také ve městě ještě zvýšil,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Druhá část návštěvy Frýdlantska polským velvyslancem proběhne v prostorách Zámeckého dvora v Černousích. „Zde půjde při pracovní večeři o partnerské setkání velvyslance a představitelů přeshraničních partnerů a sousedů. K jednomu stolu zasednou starostové Heřmanic a Bogatynie, Záwidówa a Habartic, Swieradówa Zdróje a Lázní Libverda či Nového Města pod Smrkem. Na setkání pak bude přítomen i ředitel Frýdlantské vodárenské společnosti či polské společnosti PGE,“ vypočítává starosta Frýdlantu.

Předmětem tohoto druhého setkání budou opět témata, která se Frýdlantska a polského příhraničí týkají. „Opět budeme řešit automobilovou i železniční dopravu, bezpečnost, úzkou spolupráci při podpoře cestovního ruchu nebo problematiku dolu Turów,“ uzavírá starosta Frýdlantu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…